Vil ha omkamp om tvangssammenslåing av Telemark og Vestfold

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Arbeiderpartiet vil utfordre tvangssammenslåingen av Telemark og Vestfold fylkeskommuner. Nå blir det opp til Stortinget å avgjøre dette en gang for alle.

DEL

Det er leder av Telemark Arbeiderparti, stortingsrepresentant Terje Lien Aasland, som forteller at stortingsgruppa til Arbeiderpartiet nå har bestemt seg for å utfordre Stortinget på tvangssammenslåingen. Spesielt siden det i Telemark er et ønske om at denne sammenslåingen ikke gjennomføres.

Det samme forslaget er allerede lagt inn når det gjelder sammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold.

Sammen med Vestfold

Det er Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter fra Telemark og Vestfold som kommer til å fremme representantforslaget når Stortinget samles, mest sannsynlig skjer dette 2. oktober.

– Hensikten er at Stortinget ber regjeringen legge fram forslag om at den vedtatte tvangssammenslåingen av fylkeskommunene Vestfold og Telemark til én region oppheves, og at de to fylkeskommunene består som i dag, sier Terje Lien Aasland.

Er uklart

Hvordan Stortinget vil forholde seg til dette forslaget er helt uklart. Det som nå vil bli avgjørende for om sammenslåingen skal bli endelig vedtatt eller ikke, er hvordan Kristelig Folkeparti vil forholde seg til dette. Partiet har tidligere vært skeptiske til å bruke tvang, men har heller ikke signalisert at de vil oppheve de vedtakene som er gjort.

Vil se på det

– V får se på forslaget, men hvis det er et rent reverseringsforslag og ikke et konstruktivt forsøk på å tegne kartet litt annerledes, så tror jeg nok KrF kommer til å stemme mot, sier stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold.

– Vi vil heller se på om grensene kan justeres i vår favør. Men vi har ikke sett forslaget, og alt dette må behandles i stortingsgruppen, så dette er mine tanker, sier Bekkevold.

Artikkeltags