Justisminsteren sier ja til Skien

KOMMER: Justisminister Jøran Kallmyr har meldt sin ankomst til Skien. Dato er foreløpig ikke avklart.

KOMMER: Justisminister Jøran Kallmyr har meldt sin ankomst til Skien. Dato er foreløpig ikke avklart. Foto:

SKIEN: Etter en invitasjon og purring, er det klart. Justisministeren kommer til Skien for å snakke om politiberedskap og politireform.

DEL

Skien kommune sendte invitasjonen for flere uker siden, og fikk først svar andre uke i oktober etter en påminnelse.

Travel minister

TA har i en ukes tid forsøkt å få ta i justisministeren for en kommentar, uten å lykkes, men i en e-post har Beate Engeland, seniorkonsulent ved statsrådseksjonen Justis- og beredskapsdepartement, skrevet til Skien kommune:

"Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr har bedt meg takke for invitasjonen. Kallmyr ønsker å legge et besøk til Skien og vi jobber med å finne en dag som passer i hans (svært travle) kalender. Du hører fra meg igjen om ikke så lenge."

Stor bekymring

Det er ordfører Hedda Foss Five, nå i permisjon, som har invitert justisministeren, og det handler om status politiberedskap og hvordan politireformen slår ut og behov i Skien og Grenland. Ordføreren melder om stor bekymring og håper på et raskt og positivt svar.

I sommer møtte Foss Five justisministeren og beskrev hvordan politireformen hadde slått ut i Skien, men løfter fikk hun ikke. Skien skal ha mistet 34 årsverk siden 2016, og er dermed en av kommunene i landet som har mistet flest.

I mai signerte 211 ordførere på et brev til justisministeren der de protesterte mot politireformen og krevde tiltak.

Fungerende ordfører Trond Ballestad opplyser til TA at han vil følge opp avgjørelsen om at justisministeren kommer til Skien. Han sier videre:

- Jeg forventer at det snart kommer en konkret dato for når justisministeren vil besøke oss. Vi har kommet galt ut når det gjelder politireformen.


Artikkeltags