Vil ha ekstra landsmøte etter Ap-bråket

EKSTRA: Ordfører Hedda Foss Five i Skien ønsker seg et ekstraordinært landsmøte i Arbeiderpartiet i løpet av våren.

EKSTRA: Ordfører Hedda Foss Five i Skien ønsker seg et ekstraordinært landsmøte i Arbeiderpartiet i løpet av våren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Skiensordfører Hedda Foss Five mener det vil være lurt av Arbeiderpartiet å avholde et ekstraordinært landsmøte denne våren.

DEL

– Vi valgte en komplett partiledelse i fjor, etter at Trond Giske har trukket seg, er ikke lenger partiledelsen komplett. Da mener jeg det vil være riktig å spørre landsmøtet om man ønsker å kompletere partiledelsen med en ny nestleder, sier skiensordfører Hedda Foss Five.

– Det vil også være en anledning for landsmøtet til å støtte oppunder dagens ledelse, sier hun.

Samling i bånn

– Det er ikke veldig lenge til neste valgkamp og valg, vi trenger ro i rekkene for å forberede oss til dette. Da kan det være smart med samling i bånn. Det er ingen ting som er bedre enn et landsmøte, både når det gjelder å gi støtte og når det gjelder å gi motivasjon, men jeg tror også de som sitter igjen kunne ha glede og nytte av det, sier hun.

Åpner for

Arbeiderpartiets vedtekter åpner for at partiets landsstyre kan innkalle til et ekstraordinært landsmøte, men det skal innkalles også hvis fylkespartier som utgjør to femtedeler av medlemsmassen krever dette. Ekstraordinært landsmøte skal innkalles med åtte ukers varsel. Og det er delegatene som var representanter på det foregående ordinære landsmøtet som skal være delegater på det ekstraordinære landsmøtet.

– Det som kan være en utfordring er at det blir lenge til et ekstraordinært landsmøte, vi snakker da i slutten av mai. Det tar sin tid, det åpner også opp for nye og andre diskusjoner, sier Foss Five.

Avgjøres snart

Om det skal innkalles til et ekstraordinært landsmøte avgjøres senere i måneden. Da er det innkalt til et ekstraordinært landsstyremøte, der blant annet alle fylkespartienes ledere møter.

– Jeg tror det er lurt at landsstyret tar denne diskusjonen. Det er mange ute i organisasjonen om ønsker det. Jeg ser også at Terje Aasland holder døra åpen for dette, noe jeg tror er lurt, sier Hedda Foss Five.

Hun viser også til at det er flere fylkesledere som allerede har sagt at de ønsker et ekstraordinært landsmøte.

Artikkeltags