Smertegrensen nærmer seg for Frp

KRITISK: Frode Hestnes, leder av Frp i Vestfold og Telemark, krever ikke at Frp går ut av regjeringen, enda.

KRITISK: Frode Hestnes, leder av Frp i Vestfold og Telemark, krever ikke at Frp går ut av regjeringen, enda. Foto:

SKIEN: Frp er nærmest i opprør. Både stortingsrepresentanter og enkeltmedlemmer reagerer sterkt på at regjeringen nå har åpnet for å hente hjem Bastian Vasquez syke sønn samt deres mor og en datter, til Norge fra flyktningleiren i Syria.

DEL

For enkelte er smertegrensen for hvor mye de mener Frp skal gå med på i regjering for lengst passert, mens andre fortsatt mener at det er viktigere å være i regjering enn på utsiden.

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud vil ikke kommentere om Frp bør gå ut av regjering nå, men er veldig tydelig på at han mener beslutningen om å hente moren og to barn til Norge er feil. Frp har vært tydelige på at de kunne hente barna, men da uten moren.

- Det jeg mener om denne saken tenker jeg i tilfelle å ta internt, sier Bård Hoksrud og henviser forøvrig til hva han har skrevet på sosiale medier.

– Nærmer seg nok

– Denne saken er i beste fall klønete håndtert av regjeringen, sier leder av Fremskrittspartiet i Vestfold og Telemark, Frode Hestnes. Hestnes har tidligere vært statssekretær for Frp på Statsministerens kontor.

– Det er sikkert ting rundt denne saken som handler om sikkerhetspolitikk. Men behandlingsmessig så framstår den som klønete. Dette er en måte å fortelle Frp at vår politikk er ikke så viktig når de tre andre partiene i regjeringen mener noe annet, sier Hestnes.

– Når det gjelder våre saker, som bompenger og eiendomsskatt så lages det kompromisser. I denne saken blir vi overkjørt. Så spørsmålet blir når nok er nok. Det nærmer seg nå, sier han.

I tykt og tynt

– Jeg har vært med og fulgt denne regjeringen i tykt og tynt, sier den tidligere statssekretæren.

– Jeg har vært med i åtte forhandlinger. Men vi nærmer oss en smertegrense nå. Det er helt tydelig at vi må ha en diskusjon i partiet om veien videre. Om ikke på landsmøtet så kanskje i landsstyret i forkant av landsmøtet.

Mistet oppslutning

De siste årene har Fremskrittspartiet mistet oppslutning blant velgerne, noe valgresultatet i 2019 også bar preg av.

– Hvor mye som skyldes regjeringens politikk og hvor mye som skyldes trender er vanskelig å si. Men velgere sier at de ikke kjenner oss igjen lenger. Andre partier som har sittet i regjering har gått i denne fella før. Kanskje er det sånn at vi ikke bør sitte der. Men det er et stort men. Spørsmålet er om vi klarer å påvirke hvis vi sitter på utsiden, sier Frode Hestnes.

– Helt uakseptabelt

«Jeg reagerer på at regjeringen nå snur og henter hjem en IS moren som skyver barna sine foran seg. Barn hun har fått etter at hun valgte å tilslutte seg IS. Det mener jeg er helt uakseptabelt og jeg er skuffet over regjeringens kuvending i denne saken», skriver Bård Hoksrud på sosiale medier.

Han fortsetter:

«Staten har ikke noe ansvar for å hjelpe personer som har dratt for å tilslutte seg en terrororganisasjon som bruker alle midler for å bekjempe våre verdier og levesett. De må selvfølgelig selv ta ansvar for de valgene de har tatt om å dra. IS-krigerne og deres sympatisører har vendt det norske samfunnet ryggen og kjemper mot vårt land og våre verdier, og IS regimet er et av de verste terrorregimene verden har sett.

Å støtte IS er å støtte halshogging, brenning, voldtekt og drap på uskyldige mennesker. Jeg er glad for at partiet har tatt dissens på denne saken, men dessverre har vi et stort flertall både i regjering og i Stortinget som vil hente disse hjem.»

Artikkeltags