Mange av TAs lesere har tatt Velgerhjelpen på våre nettsider. Fra den kan vi hente statistikk over hva folk mener.

Og så langt er det et lite flertall av TA's lesere som ønsker seg Jonas Gahr Støre som statsminister etter valget mandag. 52 prosent av dem som har tatt velgerhjelpen mener i alle fall dette.

Mens 48 prosent av leserne fortsatt vil ha Erna Solberg. Tall som trolig vil overraske en del, i et relativt rødt eller rødgrønt fylke som Telemark.

Har tro på henne

Og det er ikke bare på spørsmål om hvem folk vil ha som statsminister at Erna scorer høyt i Telemark. Et flertall av TAs lesere sier også at de har tro på hennes regjeringsprosjekt.

På vår påstand om at «Regjeringen Solberg drar Norge i riktig retning» så sier hele 52 prosent seg enten helt eller delvis enig. Mens kun 19 prosent som har tatt Velgerhjelpen er uenig i påstanden.

– Litt overraskende

– Dette er jo hyggelige tall og også litt overraskende. Jeg hadde nok trodd Jonas Gahr Støre ville hatt en større oppslutning i Telemark. Men dette setter vi pris på, sier stortingskandidat for Høyre, Solveig Sundbø Abrahamsen.

At mange mener at det går i riktig retning er hun også fornøyd med.

– Men det er vel også det inntrykket jeg får når jeg er ute og prater med folk. De aller fleste synes det går ganske så greit. Det er vel kanskje også en grunn til at det er så jevnt på meningsmålingene. Så dette blir veldig spennende, sier Sundbø Abrahamsen.

Er fornøyd

Arbeiderpartiets leder i Telemark, Terje Lien Aasland, er fornøyd med det lille flertallet som Gahr Støre har.

– Jeg er glad for at Jonas står så sterkt i Telemark. Jeg oppfatter det som en støtte til ham som leder og framtidig statsminister, men også et uttrykk for tilslutning til de verdiene om små forskjeller, trygghet i et sterkt fellesskap som Arbeiderpartiet representerer, sier han.

At et flertall også mener at dagens regjering fører Norge i riktig retning har han denne kommentaren til.

– At såpass mange mener helt eller delvis at Norge går i riktig retning handler vel først og fremst om at den store ledighetskrisen som ha ridd landet, ikke har nådd Telemark. Selv om hele 3000 færre er sysselsatt nå enn høsten 2013, sier Lien Aasland.