Politiet har lagt ned sentralen i Telemark - nå har Tønsberg overtatt komandoen

Operasjonsleder Sven Christian Gulli var i dag den første operasjonslederen på den nye operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Politiet

Operasjonsleder Sven Christian Gulli var i dag den første operasjonslederen på den nye operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt. Foto: Politiet

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: I dag åpnet den nye operasjonssentralen for politiet i Sør-Øst politidistrikt. Den ligger i Tønsberg. Samtidig ble sentralen i Skien lagt ned.

DEL

- Dette er en merkedag for politidistriktet. Vi har brukt to år på å planlegge dette, og selv om det har vært mye som skulle på plass, så har det gått etter planen.

Dette er en sentral som er bygget for å møte de forventingene som stilles til oss, og det gir oss bedre kapasitet og verktøy til å styre vår tjeneste. Både i det daglige og ved store hendelser, sier politimester Christine Fossen.

Overgangen til ny sentral har gått etter planen. Den nye sentralen som ligger i Tønsberg er bygget opp rundt nye standarder for operasjonssentralene i hele landet, skriver politiet i en pressemelding.

Sentralen i Skien nedlagt

Sør-Øst politidistrikt er det siste av landets 12 politidistrikter som åpner sin nye sentral. Operasjonssentralen er politidistriktets ledelses- og koordinerings-sentral for både planlagt og hendelsesstyrt operativ virksomhet – i daglig drift og ved ekstraordinære hendelser og kriser.

- Vi er den siste operasjonssentralen i Norge som settes i drift i de nye politidistriktene, og vi har fått på plass mange dyktige medarbeidere som får dette som sin arbeidsplass. Politiets oprerasjonssentraler i Hønefoss, Drammen og Skien har i løpet av dagen blitt avviklet, og er nå lagt ned.

Brann kommer etter

Brann skal også samlokaliseres med politiets sentral i Tønsberg i løpet av året, det vil gi gode effekter for samhandling, sier Fossen. 110-sentralen for brannvesenet i Telemark skal etter planen flytte til Vestfold i høst.

- Dette er også en vemodig dag for mange som har hatt sin arbeidsplass på sentralene som legges ned. Noen skal være med til den nye sentralen og andre får nye oppgaver. Vi har hatt markeringer på alle stedene i dag, sier Fossen.

Publikum skal forholde seg til politiet på samme måte som tidligere ved å ringe 112 i nødstilfeller der det er fare for liv og helse, og 02800 ellers.


Artikkeltags