14-åring siktet for voldtekt av skolevenninne (14) - skal ha filmet voldtekten

BEKREFTER: Politiinspektør Torunn Fossli Sæthre i Sør-Øst politidistrikt bekrefter at de etterforsker en sak hvor en gutt under strafferettslig alder er siktet for å ha voldtatt ei jevnaldrende jente.

BEKREFTER: Politiinspektør Torunn Fossli Sæthre i Sør-Øst politidistrikt bekrefter at de etterforsker en sak hvor en gutt under strafferettslig alder er siktet for å ha voldtatt ei jevnaldrende jente. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: En 14 år gammel gutt er siktet for å ha voldtatt ei 14 år gammel jente sist fredag, et sted i Telemark. 14-åringen skal ha filmet overgrepet og sendt filmen til andre. De to 14-åringene går på samme skole.

DEL

Politiinspektør Torunn Fossli Sæthre i Sør-Øst politidistrikt bekrefter at de etterforsker en sak hvor både den siktede og den fornærmede er under 15 år, og følgelig under kriminell lavalder.

– Filmet med mobilen

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd sist helg, og den skal ikke ha skjedd på skolen, men i jentas bolig. Gutten og jenta skal ha vært alene da hendelsen skjedde.

– Selv om den siktede er under strafferettslig alder, så etterforsker vi saken på vanlig måte, som vi ville ha gjort om de var eldre. Vi har foretatt medisinske undersøkelser, analyser av elektroniske spor og det er tatt avhør av den fornærmede på Barnehuset i Sandefjord. Vi vil også avhøre den siktede på Barnehuset i løpet av dagen (fredag). Den mistenkte er siktet for voldtekt og for spredning av en film som skal være tatt opp i forbindelse med det som skal ha skjedd, sier Fossli Sæthre.

Gutten skal ha spredd filmen til andre jevnaldrende på samme skole, og etter hva TA erfarer skal politiet ha samlet inn mobilene fra flere elever på skolen.

Etter hva TA erfarer skal det versere rykter om at den siktede gutten har utført liknende handlinger tidligere, men dette avkrefter Fossli Sæthre.

– Det stemmer ikke etter de opplysningene vi har, sier hun.

Blir fulgt opp

Den 14 år gamle gutten er under barnevernets omsorg, og er fra et annet sted i landet.

Fossli Sæthre sier at Barnehuset i Sandefjord sørger for at både den fornærmede jenta og den siktede gutten blir ivaretatt.

Rektor ved skolen hvor de to 14-åringene går, ønsker ikke å kommentere saken.

Artikkeltags