Politikontaktene skal være uniformerte

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Når nærpolitireformen kommer igang og kommunene får sine egne politikontakter, så skal disse være uniformerte.

DEL

Det bekrefter politimester Christine Fossen i Sør-Øst politidistrikt overfor TA.

Etter det TA kjenner til skal avklaring om at politikontaktene skal være uniformerte ha kommet i det siste fra politidirektoratet.

I nærpolitireformen legges det opp til at alle kommuner skal ha sin politikontakt som spesielt skal arbeide med det forebyggende og være en kontaktperson mellom kommunene og politidistriktet.

Er ikke imponert

En som ikke er imponert over den nye ordningen er ordfører i Drangedal, Tor Peder Lohn, Sp.

– Jeg hadde vel ikke forventet meg at de skulle være noe annet enn uniformerte, sier han.

– Men for oss betyr det svært lite fra eller til om vedkommende er uniformert. Dette blir jo uansett en dårlig erstatning i forhold til det vi mister, sier Lohne.

Drangedal er en av kommunene i Telemark som vil miste sitt lensmannskontor når reformen settes ut i live.

Vil monne lite

– En politikontakt en dag i uka vil monne lite. Skal en slik kontakt kunne fange opp de strømningene som er i bygda må tilstedeværelsen være oftere. Og er tanken at man skal ha samme lokalkunnskap som før, vel, da kunne vi jo bare beholdt lensmannen. For det man sparer på å fjerne lensmannen er minimalt, sier Lohne.

– Har ingen tro

– Jeg kan ikke helt se hva som er spesielt med denne politikontakten, bortsett fra at personen skal være her mindre enn det lensmannen er i dag. Så jeg har ikke helt tro på dette, men mulig det vil kunne fungere for kommuner som har et mindre kriminalitetspress enn det vi opplever i Drangedal, sier ordfører Tor Peder Lohne, Sp.

Artikkeltags