Bekymret over at stadig flere bruker narkotika

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Midt- og Vest-Telemark er bekymret for utviklingen knyttet til hasjbruk i studentmiljø i vårt lensmannsdistrikt.

DEL

Denne våren har vi aksjonert mot flere studenter tilknyttet Universitetet i Sør-Øst i Bø, skriver lensmann i Midt- og Vest-Telemark Sigrid Dahl i en pressemelding.

Seks studenter er tatt for bruk av narkotika og vi har beslaglagt mindre mengder cannabis, hasj og piller. Studentene er bøtelagt for overtredelsene. To av dem har fått førerkortet inndratt og flere risikerer dette i henhold til vegtrafikklovens regler om vandel og edruelighet.

Økt toleranse?

- Vi opplever en økende toleranse blant ungdom når det gjelder narkotika generelt og hasj spesielt, og ser på dette med bekymring. Dette er straffbare overtredelser som vil kunne ha helsemessig negative konsekvenser for ungdommene og påvirke framtiden deres negativt. Vi ser også at holdningene blant eldre studenter påvirker de yngre, både på videregående og ungdomsskolenivå, uttaler Dahl.

Universitet i Sør-Øst er orientert om sakene. Vi har et godt samarbeid med dem om forebyggende tiltak, ved bl.a. kursing av ansatte i Studentsamskipnaden i Bø, møte med fadderne for neste års studentkull og dialog i politirådene i Midt- og Vest-Telemark (hvor også Universitet deltar). Det er likevel viktig at både studenter, foresatte og skoler på alle nivå tar holdningene hos ungdommen på alvor og viser at ulovlig bruk av rusmidler ikke er akseptabelt.

Politiet kommer til å følge utviklingen tett videre og det kan forventes flere slike aksjoner fremover.

Artikkeltags