Skienskvinnen er en av dem som gjennom Stiftelsen Rettferd for taperne vil søke staten om billighetserstatning.

- Jeg er egentlig en sterk dame. Det som skjedde meg er ting jeg ikke kunne noe for, sier Samuelsen.

PLAGET

Tulla mener hun ble mobbet og plaget på skolen fordi hun var datter av den omstridte Aage Samuelsen.

- Jeg ble mobbet og trakassert på skolen og lærerne var verst. Det var slengbemerkninger og også slag. Hvis det var slåsskamp i skolegården var det alltid jeg som fikk skylden, sier hun.

Tulla forteller at faren hadde flere møter med skolen. Han gjorde det klart at når ungene hans gikk på skolen så hadde de rett til å være i fred.

Men problemene på skolen med maktovergrep bare fortsatte.

Til slutt tok faren Tulla ut av skolen og holdt henne hjemme. En dag, da predikanten var i USA, kom barnevernet og hentet Tulla i 1965. Da var hun 13 år. Hun ble sendt til Tråkstad offentlige pikeskole på Toten, der hun var i tre år.

- De var redde for pappa, og torde ikke komme før han var bortreist, minnes Tulla.

ET FENGSEL

- De kidnappet meg. Jeg var bare en liten jente, og hadde ikke gjort noe galt, sier hun.

Samuelsen beskriver pikeskolen som et fengsel. Det var gitter foran vinduene og elevne ble låst inne på internatet. De fikk bare lov til å gå ut to ganger i uka og fikk lov til å gå på kino en gang i måneden.

- På skolen skulle vi enten vaske huset, jobbe i vaskeriet eller i fjøset. Jeg var redd for å være i fjøset fordi han som var sjef der misbrukte jentene.

Da Tulla skulle jobbe i fjøset, rømte hun i stedet for første gang fra skolen. Hun rømte en rekke ganger til Oslo og vanket i Slottsparken. Der møtte hun et miljø av studenter og andre som ikke fordømte henne.

- På skolen torde jeg ikke å være. Jeg lengtet bare hjem til mamma. Da jeg første gang rømte og tok toget, begynte jeg å grine da jeg kom til Holmestrand. Da jeg kom til Porsgrunn nærmest lå jeg og hulket, forteller hun.

BLE NARKOMAN

Men livet i Oslo var hardt, og hun kom i kontakt med sterke narkotiske stoffer. Før hun var 20 år gikk hun på heroin.

Skiensjenta ble satt i fengsel en rekke ganger fra 1974 til 1979. Hun var en av de første i landet som fikk en dose metadon for å bli avvent.

- Jeg har bestandig angst og verk i kroppen. Legene har gitt meg mange sterke tabletter. Men det vil jeg ikke ha lenger, det er bare gift.

Etter å ha jobbet på flere kollektiv, kom hun tilbake til Skien i 1981. Hun bor nå sammen med sin yngste sønn på Bakken i Skien.

BOSTEDLØS

52-åringen er en utadvendt og sosial person. Hun var lenge flau over sin fortid, men nå tør hun prate om den.

- Jeg er egentlig en sterk person. Det som har skjedd er ting jeg ikke kunne noe for. Derfor ville det være deilig meg en erstatning. Pengene kommer godt med, men det er ikke bare det. Den personlige oppreisningen vil være det viktigste, sier hun.