Pjusken (7 uker) funnet sterkt forkommen

FANGET INN: Pjusken ble fanget med felle i Kragerø sentrum. Det er ingen villkatt, sier Anette Aarmodt, men hun vet ikke om kattungen har en eier.

FANGET INN: Pjusken ble fanget med felle i Kragerø sentrum. Det er ingen villkatt, sier Anette Aarmodt, men hun vet ikke om kattungen har en eier. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

KRAGERØ: Nå leter Redd dyra Telemark etter flere kattunger i området rundt Bonustrappene i Kragerø. - Vi har et ekstra stort katteproblem her, sier Anette Aarmodt i Redd dyra.

DEL

Det er hun som har tatt hånd om Pjusken. Det er ikke snakk om en villkatt, men om den har en eier lenger er uvisst.

Lørdag fikk Redd dyra melding om at det var observert en liten kattunge på cirka syv uker alene ute i Kragerøs gater. Frivillige dyrevenner rykket ut på lørdagskvelden for å finne krabaten, som viste seg å være i svært dårlig forfatning da den omsider ble fanget.

Redd dyra Telemark delte følgende beskrivelse på sin Facebook-side lørdag kveld:

- Når det er snakk om så små kattunger vet vi at tiden er knapp og at vi må få de inn fort. Alene er de helt sjanseløse. Som så mange ganger før legger noen av våre frivillige sine egne planer til side denne kvelden, skaffer felle og reiser ut. Været er surt og det begynner å bli seint, å fange kan være et tålmodighetsprosjekt. Men for en god følelse det er når den lille endelig sitter i fella! Dessverre var og er den et hjerteskjærende syn, kraftig avmagret, skitten, full av sår - også under potene - og hårløse partier, til og med en klo har den fått revet av.

FLERE TELEFONER OM DAGEN

Kattungen var først redd, men etter stund lå Pjusken, som hunkatten kalles, på fostermor Anette Aarmodts fang.

Det er observert flere unge katter med likt utseende i Kragerø sentrum, og frivillige har vært ute og lett etter dem, foreløpig uten hell.

Anette Aarmodt fra Kragerø meldte seg inn i Redd dyra i mai/juni. Siden den gang har hun tatt seg av 30 katter som har blitt levert videre til nye hjem.

Redd dyra oppfordrer sterkt til kastrering og sterilisering av katter for å holde bestanden i sjakk.

- Vi har et ekstra stort problem her i Kragerø. Det er helt vilt hvor mange katter vi har her. Jeg får flere telefoner om dagen. Nå håper vi at flere i Kragerø ønsker å hjelpe til, for det er for mye arbeid for meg, opplyser Aarmodt.

PASS PÅ I VINTER

Nå som vi går kaldere tider i møte, er det også viktig å huske at katter ikke tåler hva som helst.

- En dyrlege sa til meg en gang at hvis det er kaldere enn seks minusgrader ute, bør kattene holdes inne. Jeg vet ikke om det er noe fasitsvar på dette, men selv voksne katter med mye pels kan ha det tøft ute om vinteren.

Redd dyra oppfordrer videre folk om å ikke nøle med å hjelpe om de kommer over kattunger.

- Uansett forfatning trenger de hjelp, uten det så blir de like ille som Pjusken. Hun hadde ikke klart seg mange dagene til på egenhånd. Husk at alle har et ansvar for å hjelpe dyr i nød. Vi i Redd dyra hjelper til så godt vi kan og ut fra den kapasiteten vi har, men noen ganger er vi helt avhengig av at finner av pus er med og bidrar, skriver Redd Dyra Telemark på sin Facebook-side.

Artikkeltags