Petter Stordalen tildelt hederspris

Av

Hotellinvestor Petter Stordalen har blitt tildelt NHO Reiselivs Hederspris for 2019.

DEL

Tirsdag delte NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold ut prisen under NHO Reiselivs årskonferanse på Stordalen-eide Clarion Hotel The Hub i Oslo.

Hedersprisen går til en aktør som har gjort en spesiell innsats for reiselivet.

- Samhold og troen på mennesker

- Stordalen er opptatt av å ha de beste hotellene å besøke, men også at hotellene hans skal være de beste å jobbe på. Som leder har Stordalen alltid verdsatt den menneskelige faktoren. I Choice-konsernet er det ikke rom for diskriminering og intoleranse, verken basert på religion, legning eller kjønn. I stedet er Choice- og Stordalens verdier tuftet på samhold og troen på mennesker. Det gjør toppleder Stordalen til en svært verdig vinner av Hedersprisen, skriver juryen i sin begrunnelse.

Det var en ydmyk Stordalen som mottok prisen på scenen, og hotell-kongen takket flere for hederen.

- Jeg deler prisen med alle de ansatte i selskapet, men mest av alt med Torgeir Silseth, sa Stordalen da han mottok prisen foran 600 deltakere på NHO Reiselivs årskonferanse tirsdag ettermiddag.

- Skapt god bedriftskultur

Torgeir Silseth er administrerende direktør i Nordic Choice Scandinavia, og har jobbet sammen med Stordalen i over 25 år.

Juryleder Kristin Krohn Devold mener Nordic Choice Hotels gjennom utradisjonelle rekrutteringsmetoder har skaffet nye grupper muligheter på arbeidsmarkedet.

- Nye tilnærminger til rekruttering er ekstra viktig i en tid der utgiftene til uføretrygd og sosialhjelp stiger, og vi må få flere over fra utenforskap til lønnet arbeid. Petter Stordalen har i tillegg klart å skape en svært god bedriftskultur, og det er viktig for å få ned turnover og sykefravær, sier NHO Reiseliv-sjefen.

Artikkeltags