– Ja, jeg kjører privatfly. Men jeg kan ikke la være å jobbe for miljøet for det

Biskop preses Helga Haugland Byfuglien i samtale med forretningsmannen Petter Stordalen i Trefoldighetskirken i Oslo tirsdag. Samtalen dreier  seg om temaer som verdier og forvaltning, rikdom, tro og tvil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Biskop preses Helga Haugland Byfuglien i samtale med forretningsmannen Petter Stordalen i Trefoldighetskirken i Oslo tirsdag. Samtalen dreier seg om temaer som verdier og forvaltning, rikdom, tro og tvil. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Petter Stordalen tok opp den flittige bruken av privatfly da han møtte preses Helga Haugland Byfuglien for å drøfte verdier og moral.

DEL

Dette skjedde i Trefoldighetskirken i Oslo tirsdag hvor de to snakket om blant annet verdier og forvaltning.

Blant temaene var også Petter Stordalens privatflybruk.

– Ja, jeg kjører privatfly. Men jeg kan ikke la være å jobbe for miljøet for det. Folk får bare kritisere meg. Det hadde vært mye verre om jeg ikke brydde meg om miljøet, sier Stordalen.

12 turer i april

Nettavisen skriver tirsdag om Stordalens privatflybruk. Den internasjonale flydatabasen viser at privatflyet hans ble benyttet til tolv turer i løpet av april. Ifølge en CO2-kalkulator utgjør utslippene i april omtrent 93,72 tonn CO2. Det tilsvarer en nordmanns gjennomsnittlig kjøring av dieselbil i 19 år

Flyet, en Bombardier Challenger 350, står i eie av Strawberry, hovedkonsernet til Petter Stordalen.

Bærekraftig kapitalist

Ekteparet Petter og Gunhild Stordalen har flere ganger uttalt at klima- og miljøkampen er viktig for dem.

– Jeg forsøker å vise en bærekraftig kapitalisme der man har mer enn en tanke i hodet på én gang. Etter å ha fylt 40 år har jeg tenkt mer på hva jeg skal være for flere enn bare aksjeeierne. Vi har også et ansvar for miljøet. Jeg ønsker å påvirke samfunnet i en retning jeg mener er viktig, sa Stordalen i Trefoldighetskirken.

Artikkeltags