Paal fikk sin Stine

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Paal Flaata giftet seg med Stine Sollie i Kilebygda kirke lørdag.

DEL

Det var en fullsatt kirke av familie og venner som fikk se at Paal Flaata og Stine Sollie ble viet av prest Trond Engnes i Kilebygda kirke utenfor Skien lørdag ettermiddag.

Stine Sollie sto hvit brud. Hun ble ført opp kirkegolvet til en ventende brudgom Paal Flaata. Musikerens forlover Anders Rakkestad satt ved siden av ham.

BOR SAMMEN

Paal Flaata og Stine Sollie traff hverandre i Kilebygda for to år siden.

De flyttet sammen i 2012, og i juni i år kom lille Vilde til verden. Prest Trond Engnes la i sin tale vekt på at Kilebygda betyr for mye paret. Det var der de traff hverandre første gang. Der har de mange gode minner. I Kilebygda kirke har det også vært flere konserter.

SALMESANG

Sang var det også under vielsen. Men den sørget kirkeorganisten og forsamlingen for. Stines mor, Solveig, leste også opp to salmevers under vielsen og presten leste fra skriften. Deretter var det klart for det høytidelige med utvekslingen av ringer. Presten vinket paret opp og bort til seg. Han velsignet brudeparet, og spurte om de ville gifte seg med hverandre.

Etter å ha avgitt sitt løfte, kunne begge to få hver sin ring som bevis på at de er ektefolk.

ALMINNELIG

Prest Trond Engnes synes vielsen gikk helt greit.

– Hva med å vie en kjendis?

– Det er ikke noe problem, han er så alminnelig. Det er andre en kanskje heller hadde fått hjertebank med, sier Engnes

.– Har du viet kjendiser før?

– Nei, han er nok den første, sier presten.

GRIP DAGEN

Paret fikk hver sin bibel i gave fra menigheten.

– Før det hadde presten gitt noen bevingete ord med på veien.

– Det er carpe diem. Grip dagen! – Dagene går fort, derfor grip dagen i dag og hold fast på minnene. Det er gode minner dere vil ha med dere seinere i livet. – Kjærligheten trenger ikke i avta med årene. Den kan utvikle seg og bli forsterket. Hold fast ved forelskelsen og kjærligheten, formante presten.

Han minnet også om at paret er flinke til å ta vare på hverdagen og overraske hverandre med en blomst eller en middag, noe som lyser opp og utvikler forholdet.

Etter vielsen var det fotografering på kirketrappa i det nydelige sommerværet. Paret fikk mange gratulasjoner og takket og smilte hele tida. De ble anmodet om å kysse flere ganger. Bryllupsfesten for de nygifte ble holdt på Odden gård i Kilebygda.

Artikkeltags