Gå til sidens hovedinnhold

På skrytetur med penger i sekken

Artikkelen er over 7 år gammel

PORSGRUNN: Senterpartiet har tyvstartet valgkampen og i dag var samferdselsminister Marit Arnstad i Telemark for å kontrollere fremdriften for Eidangerparsellen. Samtidig hadde hun med seg penger til kommunene som takket ja til Bypakke Grenland.

Under en pressekonferanse i Skien onsdag fortalte samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) at grenlandskommunene får et tilbud om 215 millioner kroner i belønningsmidler de neste fire åra.

Alle kommunene som har vedtatt Bypakke Grenland får sin del av disse midlene.

Formålet med den statlige Belønningsordningen for bedre kollektivtransport og mindre bilbruk i byområdene er å stimulere til bedre fremkommelighet, miljø og helse i byene. Dette skal oppnås ved nullvekst i personbiltransport og ved å øke antallet kollektivreiser på bekostning av reiser med personbil.

På slep hadde samferdelsminister Marit Arnstad med seg stortingskandidat Beate Marie Dahl Eide og fylkesordfører Terje Riis-Johansen fra samme parti.

SJU TUNNELER

Alle fikk se fremdriften til Eidangerparsellen som får en totalt kostnad på 6,1 milliarder kroner. Når den 23 kilometer lange jernbanestrekningen står ferdig i 2018 skal toget bruke 12 minutter mellom Porsgrunn og Larvik. Banen får sju tunneler med en samlet lengde på 15 kilometer. Ministeren var tydelig fornøyd med det hun fikk se.

Første tunnel som er i gang er Storberget tunnel. Den er 4680 meter lang og får tre angrepspunkter. Ved Herregårdsbekken, Ønna og Lannerheia. Ved Lannerheia etableres det et tverrslag for å komme ned til selve hovedtunnelen.

Etter besøket i Porsgrunn går turen Skien og her skal ministeren sette seg på Bratsbergbanen. Hun skal være med på et internt møte i regi av Senterpartiet om jernbanestrekningen som flere ganger har vært truet med nedleggelse.