Da politiet fant filmene hjemme hos 24-åringen tilsto han alt

TILSTO: 24-åringen tilsto å ha lastet ned overgrepsvideoer da han møtte i Nedre Telemark tingrett fredag morgen.

TILSTO: 24-åringen tilsto å ha lastet ned overgrepsvideoer da han møtte i Nedre Telemark tingrett fredag morgen.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: En 24 år gammel skiensmann lastet ned videoer som viste grove seksuelle overgrep mot barn helt ned i femårsalderen.

DEL

Dommerfullmektig Vegard Rosenvinge Lauvdahl i Nedre Telemark tingrett har dømt 24-åringen til 45 dagers ubetinga fengsel, med fratrekk av to dager som han allerede har sittet i varetekt.

Det var fra januar til midten av september i 2016 at den nå 24 år gamle skiensmannen lastet ned sju videofilmer fra internett. Videoene viste voksne personer utføre grove seksuelle overgrep mot barn helt ned i femårsalderen.

Fant minnepenn

Politiet fant filmene på en minnepenn hjemme i 24-åringens bolig, og så fort han ble konfrontert med mistanken valgte han å tilstå.

– I saken her har siktede over tid – omlag ni måneder – skaffet seg tilgang til barnepornografi via et nettsted og delingstjenester hvor han har sett på slikt materiale og lastet ned syv filmer. Siktede har ikke aktivt delt slik materiale videre. Likevel finner retten at det å delta på slike nettsteder og særlig det å laste ned materiale er et bidrag til at slikt materiale spres. Spredning over nett forutsetter at det er mottakere av dette som aktivt oppsøker disse nettstedene, heter det i dommen.

Retten har i formildende retning lagt vekt på 24-åringens tilståelse, samt politiets lange tidsbruk i saken.

Artikkeltags