Husker du låta om dansken med campingvogn? Her står Ove ved Låtefoss!

Artikkelen er over 1 år gammel

Ove Mellingen er som kjent på vei fra Bergen til Skien og skal gå hele veien. Turen er beregnet å ta 16 dager og på dag fem kom han seg fra Eitrem/Norzink, Odda til Seljestadtunnelen. Til sammen er det 32,2 kilometer.

DEL

Fantastisk tur under krevende forhold. Men jeg hadde selskap. Min utmerkede følgebilsjåfør Utne hadde mobilisert broren fra Ulvik, Joffen, til å gå med meg. Rolf Utne, offisielt.

Fin fyr, godt humør og godt selskap.

I tillegg så hadde vi med oss en svært hardtarbeidende NRK-medarbeider, Tale Hauso, som jobber på NRKs Odda-kontor.

Det var gøy med så gode folk med på lasset. Jeg sa til Tale at jeg hadde funnet ut hvorfor de sliter med befolkningstallene i indre Hardanger. Det var rett og slett for mye kondomer i omløp, hvilket et av bildene muligens dokumenter.

I dag møtte jeg forresten den første politibilen på fem dager. Man kan si mye rart om nærpolitireformen, men kan ikke klandre Politidirektoratet for å belaste veinettet i distriktene.

Odda er egentlig et av disse stedene vi er for lite takknemlige for. Industrien var helt avgjørende for å løfte Norge ut av fattigdommen og steder som Odda, Rjukan, Dalen, Porsgrunn, Notodden og mange flere, i Norge, var helt avgjørende. Det er fort gjort å glemme når man ser svære industrianlegg som ikke alltid er så fine, men som var avgjørende for verdiskapningen.

Og så har vi selvfølgelig Låtefoss. Låtefoss i det som kalles Odda-dalen. Der var det trangt. For å bruke den ganske utsøkte blandingen av Lukas og Øystein Sunde: Lukas 18:25. "For det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye, enn for en rik mann å komme inn i Guds rike."

Nå er jeg ikke rik på stort annet enn opplevelser og venner, men jeg tror ikke det er stort lettere å gå fra Odda til Seljestad uten å bli bilredd.

Eller som Øystein Sunde synger:

Mellom Seljestad og Låtefoss

Der lå det ei lita bru

Som var så smal at ingen verken kunne møtes eller snu

Der kom det en dag en danske med Skoda og campingvogn

Han punkterte midt på brua og så var sirkuset i gang.

Det var ikke så mye sirkus i dag. Men det var flott og jeg er så glad for at jeg bor i dette fantastiske landet vårt.

Ha en nydelig onsdagskveld og takk for at du følger med på turen.

Artikkeltags