Her er Ove inne i en tunnel på Vestlandet: - Jeg skal ikke gjøre det mer

Artikkelen er over 2 år gammel

For 18 år siden inngikk TA-redaktør Ove Mellingen et veddemål om at han skulle gå fra Bergen til Skien det året TA igjen ble større enn Varden. Lørdag startet ferden og i dag gikk turen fra Tysse til Mundheim.

DEL

Dagen endte på ca 37 km. En god økt som gikk fra utkanten av Tysse via vanvittig vakre Holmefjord, bildet sier sitt, via Eikelandsosen, til Mundheim i Hardanger.

Altså fra Samnangerfjorden til Hardangerfjorden. Siden jeg bor ved Langesundsfjorden, eller Gråtenelva, eller Skienselva eller Porsgrunnselva - så er det alltid godt å se vann, men stort deiligere enn da Hardangerfjorden åpenbarte seg for meg i kveld har det neppe vært.

Tunneler tenkte jeg å skrive litt om. Det kan du også se på videoen øverst i saken.

Dire Straits sang i sin «Tunnel of Love»: : «And I been riding on a ghost train where the cars they scream and slam»

Og Springsteen sang i sin «Tunnel of Love»: I can feel the soft silk of your blouse And them soft thrills in our little fun house Then the lights go out and it's just the three of us You me and all that stuff we're so scared of Gotta ride down baby into this tunnel of Love.

Så stor stas er det absolutt ikke i tunellene på Vestlandet. De er mørke, lange og litt skremmende. Jeg har gått utenom noen, men måtte gå gjennom noen også. Og det er, innimellom, lov. Det er skiltet når det ikke er lov. Men finnes det ikke fornuftige alternativer for gående så er det faktisk tillatt. Men ikke å anbefale. Jeg skal ikke gjøre det mer. Tror jeg.

Morgenen startet med at datteren til følgebilsjåføren, Juli, kunne feire 10-årsdag.

Min egen datter feiret forresten 29 år samtidig. Og da jeg ringte henne tidlig i morges virket hun litt trøtt så jeg ba mine aller nærmeste 5000 venner - på Facebook - om å bidra til hun våknet.

Jeg vet ikke hvor mange hundre som hjalp til med å få den ferierende 29-åringen våken, men våken ble hun.

Nå er det altså Hardangerfjorden og tirsdag skal jeg gå til Gjermundshavn, ta fergen over til Årsnes og se hvor langt jeg kommer. Redaktøren i Kvinnheringen, en av verdens beste lokalaviser, skal gå med meg fra fergekaien på Kvinnherad-siden av fjorden.

Ha en god kveld og takk for at du gidder å være med på tur.

Se alle bildene fra turen så langt i bildeserien under:

Se Oves rapport fra dag to i videovinduet:

Artikkeltags