Ove Mellingen går fra Bergen til Skien: Gullfjellstopp og industristedet Tysse

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Se Oves videobrev fra dag nummer to i videovinduet i toppen av saken.

Dag 2 Osen over Gullfjellstoppen-Gullbotn-Samnanger-Tysse.

Dagen endte på ca 36 km og bortimot 1000 høydemeter. Anledningen for gåturen er altså et 18 år gammelt veddemål, fra år 2000, om at når TA ble større enn Varden skulle jeg gå Bergen-Skien. Og det skal jeg prøve.

Dag to begynte med bestigningen av Gullfjellet. Bergens høyeste fjell, men slett ikke det mest kjente. Det ble en strabasiøs og krevende etappe, opp i snø og villfjell, men med en nydelig natur som premie. Og et fantastisk vær. Jeg har vel aldri vært der før med vindstille.

Se bildene fra dag nummer to i bildeserien under. Teksten fortsetter under.

Ned fra Gullfjellet var vi på Gullbotn og jeg tog farvel med Terje og Åge som skulle hjem til VM-finalen. Jeg gikk til Samnanger, forbi Bjørkheim, gjennom det gamle industristedet Tysse der de laget sokker og produserte fossekraft.

Utrolig interessant å rusle i områder der all velstand i sin tid kom fra «fabrikkjen». Det vil si, det var ikke mye velstand her, det var harde tak. Men gøy å gå gjennom den lille landsbyen Tysse, som i sin tid var et virkelig travelt industristed.

Da jeg gikk gjennom var det på det nærmeste totalt folketomt. For det var VM-finale. Det nærmest jeg så livstegn var den nakne stumpen til et lite barn som nøt det nydelige været og ikke ville være inne med de andre som så franske mål og kroatisk kjemping. Da kvelden kom og Frankrike var verdensmester var jeg sliten og glad. Jeg hørte et forsiktig «jaaaa» i Tysse da de franske stjernene puttet mål. I morgen skal jeg gå forbi Holmefjord, Eikelandsosen mot Mundheim. Så får vi se hvor langt beina holder.

Alle bildene fra turen så langt kan du se her.

Artikkeltags