Vedtatt: Det blir ingen gjenoppføring

Vant arkitektkonkurransen: Slik blir nye Østre Porsgrunn kirke.

Vant arkitektkonkurransen: Slik blir nye Østre Porsgrunn kirke.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Det er nå endelig klart at det ikke blir noen gjenoppføring av nedbrente Østre Porsgrunn kirke.

DEL

Det avgjorde Porsgrunn kirkelige felleråd under et møte tirsdag ettermiddag.

- Det er veldig bra at vi fikk dette vedtaket, og at vi får realisert den nye kirken i påska 2018, sier kirkesjef Johannes Sørhaug til TA.no.

De vedtok å gå for porselenskirken som vant arkitektkonkurransen.

- HAR TATT HENSYN

Dermed har de valgt ikke å lytte til flertallet i menigheten, som nylig vraket porselenskirken i en avstemning. 205 stemte for gjenoppføring eller rekonstruksjon, og 124 stemte mot.

- Har dere tatt hensyn til menigheten med dette vedtaket?

- Vi har helt klart tatt hensyn. Det føler vi at vi får best til ved å bygge nytt, sier Ole Johnny Dahle i fellesrådet, som ledet møtet.

REIS OPP

Sju arkitektfirmaer har vært med i konkurransen, og det var «Reis opp» som ble kåret til vinneren, en kirke dekket av porselen. Det er Trodahl arkitekter i samarbeid med Espen Surnevik som har tegnet «Reis opp».

- Prosjektet ønsker å gi menigheten og hele byen en ny og verdig kirke, som over tid kan fylle den betydningsfulle posisjonen den gamle kirken hadde. Kirken er utviklet med tilbakeblikk på kirkens historie og tradisjon, men søker seg samtidig fremover for å utforske hva kirken er og betyr i vår tid. «reis opp» skal bli en egenartet og unik kirke for Porsgrunn, kledd i ren porselen, heter det fra arkitektkontoret som står bak tegningene

TA.no kommer tilbake med mer. 

LES OGSÅ: I dag sier de ja eller nei til valg av ny kirke 

LES OGSÅ: Menigheten vraket porselenskirken

Artikkeltags