I en annonse i en rekke aviser kunngjør hun at gårds- og bruksnummeret knyttet til hennes adresse i Skien opphørte den 22.april i år.

Ordfører i Skien Hedda Foss Five blir meget overrasket når hun får nyheten.

- Sigurdsdatter jobber meget hardt for å få den friheten hun trenger for å ha et godt liv, men jeg er veldig usikker på om denne metoden er juridisk holdbar, sier hun.

Foss Five kjenner bakgrunnen for saken fra tidligere.

- Jeg hadde et over to timer langt møte med henne da hun var hos meg for å levere statsborgerskapet sitt. Hun har gode argumenter, selv om vi har et veldig forskjellig syn på samfunnet, sier Foss Five.

Jeg mener jo at det må være en trygghet å være et del av samfunnet, mens hun tydeligvis mener det motsatte. Så dette blir jo en videreføring av den holdningen hun har vist over lang tid, sier Foss Five.

LES OGSÅ: Meldte seg ut av Norge

Ordføren spiller nå ballen videre til andre i kommunen for å vurdre det juridiske.

KONFLIKT

Sigurdsdatter har vært i konflikt med Nav og banken etter at hun får noen år siden var elev på engleskolen hos Märtha Louise. Etter dette året krevde Nav penger tilbake med direkte pant i huset og Sigurdsdatter fikk problemer med forholdet til banken.

LES OGSÅ: Saksøker banken

- Grunnen (til at eiendommen opphører) er at noen må reagere på den overførselen som skjer av verdier fra grasrota og over i private hender. Landet vårt har allerede mistet nesten alt av suverenitet; det skjønner vi når vi tenker oss om, og ideen om at vi bor i et demokrati hvor de politikerne vi velger inn har reell makt, stemmer ikke, sier Sigurdsdatter.

Det nytter ikke å stemme inn noen andre ved neste valg. Nå bor vi i et korporativt samfunn hvor alt er til salgs, absolutt alt, og vi skader jorden og hverandre sånn som vi holder på. Bare vi, folket, kan stoppe dette ranet og denne mishandlingen, fortsetter hun.

- Er dette relatert til saken med banken?

Ja, det også. Bankene står bak det største globale bedraget verden har sett, men de fleste er ikke klar over det. Ved hjelp av statens bruk av tvangsmakt kan bankene trumfe igjennom saker hvor de ikke har retten på sin side. Jeg har mange spørsmål til banken som den ikke kan svare på, og som den plikter å svare på dersom den skal hevde noen som helst rett.

LES OGSÅ: - Du er klar over at folk tror du er sprø?

Når jeg gjør det jeg gjør nå så kan ikke lenger statens tvangsmakt gjøres gjeldende uten å krenke prinsippet om suverenitet, og gjennom mitt eksempel håper jeg andre kan få hjelp, sier hun engasjert.

EGEN STAT

Hun bekrefter at hun nå anser den lille eiendommen som en egen stat og at hun ikke lenger bor i Norge.

- Området er nå ikke lenger en del av det vi tenker på som nasjonalstaten Norge, det er riktig, men vi må huske på at nasjonalstaten bare er en videreføring av at noen kuppet landjord og kalte det for sitt. Hvorfor tror du Løvenskiold og Cappelen kan eie så mye som de gjør? Hun har selv gitt området navnet Niceland.

LES OGSÅ: Her nekter hun politi og Mattilsynet adgang

Hun er ikke redd for at kommunen nå skal kutte infrastruktur som vann, kloakk og renovasjon.

- Vi kommer til å grave brønn og lage eget selvrensende kloakkanlegg, og jeg vil anta det er bedre for miljøet enn vannet som nå renner gjennom kommunens asbestrør.