- Jeg har oppholdt meg i Rogaland hele tiden mens jeg har vært på rømmen. Jeg har til og med sendt brev til politiet og bedt dem ringe meg, men jeg hørte aldri noe, skal Thorsen ha forklart under fengslingsmøtet. Han og hans forsvarer, advokat Kristin Barth Larsen, motsatte seg nok en gang fengsling av en av de to mennene som er tiltalt i «Tokke-drapet».
I POLEN
- Vi har sikre observasjoner av Thorsen på et hotell i Stockholm. I tillegg har vi etterretningsrapporter som viser at han har vært i Øst-Europa - sannsynligvis i Polen, sier politiinspektør Trond Andersen ved Rjukan politistasjon som begjærte Thorsen varetektsfengslet frem til saken kommer opp for Skien og Porsgrunn byrett 5. juni i år. Politiet fikk medhold i kravet om fire ukers fengsling.
MC-INNRYKK?
- Det går rykter om at Hells Angels vil møtte mannsterke opp når saken kommer opp for retten. Vi vet ikke hvor sant det, men ryktene går, sa Andersen til TA før fengslingsmøtet mandag.
Den samme Andersen påsto hardnakket at Thorsen, som har vært på rømmen i to måneder, var sterkt preget av «livet på rømmen».
Politiet tok ingen sjanser da 24-åringen ble fremstilt for fengsling. Fire uniformerte politifolk eskorterte mannen til retten. I tillegg var det minst to betjenter fra kriminalavdelingen i Skien på plass på utsiden av rettsbygningen, alle godt forsynt med kommunikasjonsutstyr.
Thorsen selv stilte med krykker etter at han skadet beinet under pågripelsen i Rogaland i helgen.
- Ifølge rapporten fra pågripelsen satte han seg kraftig til motverge. Han sparket blant annet ut en glassrute da han forsøkte å rømme, sier Trond Andersen.
- Han har sydd syv sting i benet etter skadene han pådro seg, sier hans forsvarer.
- EN GOD SAK
- Politiet sier de er redd jeg skal påvirke vitner hvis jeg ikke blir fengslet. Hvorfor skal jeg gjøre det når ingen vitner har sagt noe ufordelaktig om meg. Jeg vil selvfølgelig møte i retten når saken kommer opp. Jeg har jo en god sak, sier den drapstiltalte 24-åringen, som skal ha vært et tidligere medlem i motorsykkelbanden Hells Angeles.