Brende: Vi går ut fra at gisselet er i live

Oslo  20150910.
Utenriksminister Børge Brende holder en orientering om bortføringssaken i Syria torsdag ettermiddag. Nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad er tatt til fange av opprørsgruppen Den islamske staten (IS).
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Oslo 20150910. Utenriksminister Børge Brende holder en orientering om bortføringssaken i Syria torsdag ettermiddag. Nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad er tatt til fange av opprørsgruppen Den islamske staten (IS). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Oslo (ANB—NTB): Norske myndigheter tar utgangspunkt i at nordmannen som er tatt til fange av IS, fortsatt lever, sier utenriksminister Børge Brende (H).

DEL

Krisestaben som jobber med saken, har analysert bildet som opprørsgruppen IS onsdag offentliggjorde av Ole Johan Grimsgaard—Ofstad. Konklusjonen er at bildet sannsynligvis er tatt i løpet av den siste måneden, sier Brende.

-  Vi jobber videre med utgangspunkt i at Grimsgaard—Ofstad fortsatt lever, sier utenriksministeren.

Norske myndigheter har kjent til bortføringen i åtte måneder. Det gjør saken mer krevende at bortføringen nå er offentlig kjent, ifølge Brende.

-  Vi legger ned betydelige ressurser i arbeidet. Men dette er en svært krevende sak, og ISILs offentliggjøring kan bety at arbeidet blir enda vanskeligere. Krisestaben har hatt møter i går kveld og i dag for å diskutere videre håndtering av saken, sier han.

ISIL er en annen forkortelse for Den islamske staten (IS). Gruppen gjorde bortføringen av Grimsgaard—Ofstad kjent i nettmagasinet Dabiq.

Krisestaben består alt i alt av om lag 25 til 30 personer. Norske myndigheter samarbeider også nært med andre land og deres ulike tjenester. Personell fra politiets krise— og gisselforhandlertjeneste, E—tjenesten, Kripos, Politiets sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet inngår i staben.

Artikkeltags