Nå er det kamp om videre drift av skisenteret

KORTVARIG STANS?: Svarstad Skisenter AS er begjært konkurs, men det er allerede ny interesse som ønsker å komme på banen for fremtidig drift.

KORTVARIG STANS?: Svarstad Skisenter AS er begjært konkurs, men det er allerede ny interesse som ønsker å komme på banen for fremtidig drift.

Artikkelen er over 4 år gammel

Går konkurssalget av Svarstad skisenter som planlagt vil det fortsatt bli mulig å stå alpint i Vestfold kommende vintere.

DEL

I midten av oktober begjærte Svarstad Skisenter AS konkurs etter flere år med milliontap på bunnlinjen. Nå står andre i kø etter å føre driften videre i en eller annen form. Bostyrer Berit Heide bekrefter at hun har flere interessenter på blokka si og hun jobber nå med å finne den beste løsninger for å sikre verdier til kreditorene.

– Personlig ser jeg den beste løsningen i å selge hele skisenteret videre som en bedrift. Det er lite økonomi i å dele det opp i biter, forteller advokat Heide.

Hun vil ikke spesifisere hvor mange interessenter det dreier seg om, men sier at de har ulike interesser og betingelser for selskapet som må avklares.

– Det er vanskelig å si når dette blir avklart, men det er ønskelig med en snar løsning. Det er derimot ingen som har bråhast med tanke på det klimaet vi nå har, sier Heide.

Mulig å gjøre butikk

Bernt Anders Styrvold har tidligere jobbet ved skisenteret og er en av dem som vil ta over. Han mener det er fullt mulig å drive det med fortjeneste.

– Du blir ikke millionær, men det går. Man må være bevisst og legge ned en del egeninnsats, forteller lardølen som mener det er positivt for bygda å ha et skisenter i drift.

Sammen med flere ønsker han å ta over, men ikke uten at et par hindre er avklart. Et av de sentrale hindrene er ifølge Styrvold noen eiendommer som ble overdratt fra Svarstad Skisenter til Svarstad Camping og Hyttegrend 1. oktober.

– Det er da snakk om den øvre parkeringen og et verkstedbygg som ligger inn mot løypa. De er sentrale for å kunne drive skisentret, for vi kan jo ikke fly kundene inn med helikopter heller, sier Styrvold.

Etter hans mening er eiendommene overført av taktiske grunner fra Årsbogs side. Han håper derimot at de blir tilbakeført til konkursboet med tanke på tidspunktet for overdragelsen. Eiendommen med verkstedbygget ble tinglyst 16. mars i år, mens brorparten av parkeringsplassen var blant en rekke festeavtaler som ble overdratt 1. oktober i år, to uker før konkursen.

INTERESSERT: Bernt Anders Styrvold med flere vil ta over.

INTERESSERT: Bernt Anders Styrvold med flere vil ta over. Foto:

Slurv med tinglysning

Daglig leder ved skisenteret, Harald Årsbog, tilbakeviser at det har vært noe taktikkeri bak overdragelsen av festeavtalene, men medgir at det har vært slurv som har gjort at det drøyde såpass sent som til 1. oktober med overdragelse av rundt 60 festeavtaler.

– Alt er tilknyttet hyttefeltet og stammer fra kjøp tidligere. Det har vi papirer og generalforsamlingsvedtak på. Men jeg har sittet på begge sider av bordet i den saken og da har det blitt skjøvet foran meg. Konkursen til skisenteret gjorde at vi måtte ta grep, forteller Årsbog som ikke har noe ønske om å stikke kjepper i hjulene for drift av skisenter nedenfor hyttegrenda.

Bostyrer Heide er forberedt på å forhandle mellom flere parter, men påpeker at klimaet er positivt og hun forteller at det er i alles interesse at stedet drives videre som skisenter.

– Det som et utgangspunkt gjør det mulig å finne en løsning, sier Heide.

Dyrt å drifte

Årsbog forteller videre at det har vært tunge investeringer opp gjennom årene, og at det etter hans mening har kostet mer enn det er verdt.

– Tror du det er mulig å drive skisenteret med pluss?

– Været avgjør mye. Siden 1992 da vi kjøpte det har det i snitt kostet oss 400.000 kroner i året. Du må være passe dum for å legge så mye i det, men det har jo jeg vært. Jeg synes det er viktig for Svarstad å ha skisenteret, men jeg skal ikke mene for mye om framtiden før bostyrer har gjort sitt, sier Årsbog.

Artikkeltags