Her tror sjefen at folk kommer til å overnatte på utsiden

FORVENTER KØ: Den svenske lavpriskjeden Rusta forventer kø når de åpner et nytt varehus i Skien 21.september. Bildet er fra åpningen i Sandefjord tidligere i år.

FORVENTER KØ: Den svenske lavpriskjeden Rusta forventer kø når de åpner et nytt varehus i Skien 21.september. Bildet er fra åpningen i Sandefjord tidligere i år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Den svenske lavpris interiørkjeden Rusta vokser i rekordfart. Om få dager åpner de et nytt varehus på Kjørbekk i Skien.

DEL

Mange nordmenn har stiftet bekjentskap med Rusta fra grensehandel i Sverige. Kjeden har blant annet et stort varehus på Nordby Shoppingcenter ved Svinesund.

Om få dager ruller det inn kontainere til Skien som inneholder det meste innen interiør. Varehusene selger alt fra tannkrem og hårfarge til maling, gardiner og pyntegjenstander. Onsdag 21. september klokken 9 åpner de dørene for første gang i Telemark.

Det 2300 kvadratmeter store varehuset flytter inn i gamle elefanten i samme bygg som møbelbutikken Skeidar.

- Vi skal ha hele første etasje. Det vil si de tidligere lokalene til Coop Obs bygg og Expert, sier daglig leder Thomas Flenge Erlandsen i Rusta Norge.

Julevarehuset

Rusta føyer seg inn i rekken med svenske kjeder som har etablert seg på industriområdet. Litt lenger ned i gaten finner vi både Biltema og Jula. Vareutvalget hos nykommeren er helt annerledes enn hos de to andre.

Når vi ber Erlandsen om å forklare konseptet nøler han og innrømmer at det er det vanskeligste spørsmålet han får.

- Det stemmer at vi har mye forbruksvarer, dessuten er vi store på «do it yourself» og sesongvarer, sier Rusta-sjefen.

Når han tyr til et engelsk uttrykk mener han oppussing av golv og vegger og når det gjelder sesong betyr det at varehuset kjører inn store mengder julelys og julepynt når det nærmer seg desember.

- I Sverige bruker de å si at Rusta har alt du trenger når du skal fornye og fylle på i hjemmet, og det er vel ganske godt sagt, fortsetter han ivrig.

Venter kø

Det er foreløpig ansatt 16 personer i Skien og ledelsen forventer seg mye folk til åpningen.

- Ja, det er som regel noen som overnatter utenfor butikken for å sikre seg åpningstilbudene.

Da vi åpnet i Sandefjord før sommeren kom de første kundene klokken 21 kvelden før, avslutter Flenge Erlandsen.

Artikkeltags