Pen satsing i Porsgrunn

Helt rått: – Rått, vegansk og gjerne økologisk, noe glutenfritt, eller basert på steinalderkost og lavkarbo, sier innehaver, kostholdsveileder og hudterapeut Anette Moen.   foto: ellen Esborg

Helt rått: – Rått, vegansk og gjerne økologisk, noe glutenfritt, eller basert på steinalderkost og lavkarbo, sier innehaver, kostholdsveileder og hudterapeut Anette Moen. foto: ellen Esborg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Det går i kropp, helse, skjønnhet og velvære hos tre nye etableringer i sentrum.

DEL

– Det er viktig å ha riktig kosthold i kombinasjon med hudpleie, sier daglig leder og eier Anette Moen ved With Love by Moen.

Vinduene er dekket av gråpapir, og inne i varmen gjenstår den siste finishen. Nye gulv, en kafédisk, sittegrupper og behandlingsrom får en siste hånd på verket. Om en uke er det salong og kaféåpning med rød løper og øyebrynsstylist Fred Hamelten på gjestelista.

Bygget sin egen jobb

Etter 13 år med spa i hotellkjeden Choice har Anette Moen bygget seg sin egen arbeidsplass i Porsgrunn. Hun er nyutdannet innen kostholdsveiledning, men mangeårig hud- og kroppsterapeut, med erfaring fra oppstart og drift ved Holmsbu spa, Farris bad og Kragerø spa. Med på laget i velværekafeen er en ernæringsterapeut, to massører, en sykepleier, en negledesigner og en hudterapeut, samt en fotpleier. I tillegg vil andre terapeuter leies inn på timebasis i driften.

Bygget i Storgata, som tidligere rommet en snowboardforretning, kjøpte hun sammen med ektemannen i oktober i fjor.

– Vi valgte Porsgrunn fordi det er en flott by, og beliggenheten her blir helt riktig når fokuset framover er å knytte Down Town og byen sammen.

Et år etter oppkjøpet er det klart for åpning med vegansk mat, rawfood og steinalderkost på menyen. I fem behandlingslokaler tilbys alt fra gravidmassasje, hudpleie og thaimassasje, til neglestell og vipper og bryn-behandlinger, samt hud-skanninger.

Line Ekholt skal drive med babymassasje en dag i uka, i tillegg til jobben ved nyfødtintensivavdelingen ved Sykehuset Telemark.

– Babymassasje gir avspenning og god tilknytning til foreldrene, sier Ekholt.

Massasjen for de små kan fremme bedre søvn, hjelpe for kolikk, og utviklingen av koordinasjon, forteller Moen.

Velværekafé

Kombinasjonen av kafé og velvære skal lokke dem som er beviste på ren og næringsrik mat, og på å ta vare på seg selv og sitt utseende inn i butikken.

– Dette er helt nytt. Vi har mat og behandlinger – og alt er bra for kroppen. Vi jobber med innsiden og utsiden, sier hun.

– Det er et hav av ting å tenke på – og mange tenker at riktig mat er nyttig, men det ikke alltid smaker. Det gjør vi noe med, det er derfor jeg kaller butikken With Love, fordi vi gjør det med kjærlighet, med økologiske råvarer og lager alt fra bunnen av.

Kafeen får 20 sitteplasser og skal servere rawfood. Betegnelsen brukes på vegetarisk mat som ikke er varmebehandlet over 42 grader, og dermed skal beholde mest mulig av næringsinnholdet i maten. Det blir også smoothier, supper og annen rå og vegansk snacks.

Leve av og med

– Kroppen svarer veldig godt på dette, vi skal tilby så ren og økologisk mat og hudpleie som mulig, sier Anette Moen.

Hun hadde sin siste dag ved Farris bad 1. juli. Neste uke åpner hun for seg selv.

– Jeg hadde en fantastisk jobb, men når jeg selv skal leve med rawfood-maten selv, kan jeg like gjerne lage en jobb av det. Vårt konsept finnes ikke i Grenland. Dette blir velværekafeen, sier Moen.

Artikkeltags