Petter Stordalen gir barna 25 milliarder

Oslo  20170105.
NHOs årsmiddag. Petter Stordalen ankommer NHOs årsmiddag i Oslo spektrum torsdag kveld. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Oslo 20170105. NHOs årsmiddag. Petter Stordalen ankommer NHOs årsmiddag i Oslo spektrum torsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Jeg har ingen planer om å pensjonere meg, sier Stordalen til VG.

DEL

Petter Stordalen har overført familieformuen på 25,1 milliarder kroner til barna Emilie (25), Henrik (23) og Jakob A. Stordalen (20), skriver VG.

- Hvis jeg hadde ventet med å gjøre dette til jeg eksempelvis ble 75 år, så ville barna vært på min alder da de fikk ansvaret. Da får du ikke med det ungdommelige løftet og pågangsviljen som en i 20-årene har. Derfor slipper jeg dem til nå, sier Petter Anker Stordalen til VG.

Stordalen overfører 8,36 milliarder kroner til hvert av barna for å sikre seg vissheten om videre drift av konsernet.

Den formelle rammen om signeringen er at Petter Stordalen overdrar Strawberry Holding-eierskapet til barna. Det inkluderer blant annet hotellkjeden Nordic Choice Hotels, skriver VG.

- Jeg har ingen planer om å pensjonere meg, men det er en forsikring om at barna vil overta ansvaret for konsernet, hvis jeg skulle bli utsatt for en flyulykke eller på annen måte ikke lenger er her. Slik sikrer vi langsiktighet og kontinuitet, ved å hindre muligheten for å selge, splitte opp eller børsnotere konsernet, sier Stordalen.

happy new year!! 2018✨✨✨

Et innlegg delt av Emilie Anker Stordalen (@emiliestordalen)

Artikkeltags