Thomas André startet med to ansatte - nå omsetter firmaet for 40 millioner

Kom hjem: Thomas André Hansen har slått seg ned på Falkum etter mange år «innafor». Det er spennende tider i Skien for tiden. Mange satser og det er mye som skjer, sier han optimistisk.

Kom hjem: Thomas André Hansen har slått seg ned på Falkum etter mange år «innafor». Det er spennende tider i Skien for tiden. Mange satser og det er mye som skjer, sier han optimistisk.

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Han startet med to ansatte og omsatte for fem mill. Da Thomas André Hansen ga seg, hadde kontoret 20 ansatte og omsatte for 40 mill.

DEL

Thomas André Hansen flyttet hjem til Skien med suksessformelen i lomma.

– Det er viktig å tenke langsiktig, sier Hansen, som har slått seg ned på Falkum og leder kontoret til Privatmegleren i Skien.

– Hadde gjort mitt

Det var en utrolig spennende reise, forteller Hansen, om tiden «innafor».

– Ja, vi sier jo det, sier han og smiler bredt. Nå er han på plass i Skien med klare mål.

– Jeg hadde vært på samme kontor i nesten 10 år og følte jeg hadde gjort det jeg kunne for utvikling av butikken. Det var på tide å slippe nye krefter til for videre vekst, forteller han.

– I dag har vi om lag tre prosent markedsandel her i Skien. Målet mitt er å ha 10 prosent i løpet av fem år, sier Hansen som var med på å bygge opp Privatmeglerens kontor på Lillestrøm.

Han begynte i Notar i 2002 og gikk til Privatmegleren i 2006.

– Jeg tok over kontoret i 2008, da var vi tre stykker og omsatte for fem millioner. Da jeg ga meg i 2015 var vi 20 ansatte og omsatte for 40 millioner. Det var en spennende tid, og spesielt moro i og med jeg var med fra begynnelsen.

– Folk er bevisst

Han går fra et hektisk marked.

– Ja, jeg opplever at folk her er 110 prosent sikker når de kjøper bolig. I Oslo går det kjapt og folk er overivrige og kan miste litt hodet i en budrunde. Her er nok folk mer bevisst i forhold til kjøp og salg, og boligene ligger lenger ute. I Oslo går boligene gjerne dagen etter. Sånn er det ikke her.

– Still krav til megleren

Han drar paralleller mellom Grenland og hovedstaden og sier folk burde bli mer bevisst i forhold til presentasjon av bolig før salg.

– Både vi meglere bør være flinkere til å anbefale styling og gjøre folk mer bevisst i forhold til presentasjon, og folk bør heller ikke ta for lett på det. Det lønner seg å investere litt mer i forberedelsene før et eventuelt salg. Det er tross alt det dyreste du eier, sier Hansen, som mener folk også bør stille høyere krav til megleren.

– Folk bør rett og slett spørre megleren hva som kan gjøres for å få mest mulig for boligen. Så still krav, oppfordrer han.

Hansen er bevisst i forhold til målsetting og har ambisjoner.

– Jeg tenker at innen fem år skal vi ha ansatt noen flere, og ha en markedsandel på 10 prosent. Men det avhenger at folk trives og har det bra på jobb. Alle skal føle at de har en rolle og gjøre noe verdifullt. Det smitter også over til kundebehandling. Vi skal ha fornøyde kunder. Det er viktig.

Artikkeltags