Søstre starter kafé sammen

SØSTRE: Ida og Camilla Dehlin gleder seg til å åpne kaféen på Skotfoss fredag.

SØSTRE: Ida og Camilla Dehlin gleder seg til å åpne kaféen på Skotfoss fredag.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Søstrene Camilla (22) og Ida Dehlin (24) savnet en møteplass i nærområdet, og tok saken i egne hender. Fredag åpner Smaken kafé & bakeri.

DEL

- Den eneste møteplassen her er frisørsalongen, sier jentene med et smil. Det lange håret ders vitner om at de ikke er ofte å finne i frisørstolen. Camilla er utdannet kokk, mens Ida har sin bakgrunn fra salg og service.

- Vi utfyller hverandre, mener de. Felles var drømmen om å starte for seg selv, og begge liker å bake. I lokalene rett over Coop Prix på Skotfoss har det tidligere vært frisør, blomsterbutikk, bruktbutikk og regnskapskotor. Nå skal det fylles med lukten av kaffe latte og nybakt brød.

- I kaféen kommer vi til å servere litt forskjellige kaker, i tillegg til lunsjtilbud med smørbrød og kaffe latte på menyen. Folk kan også bestille kaker av oss, forteller søstrene, som opprinnelig er fra Tromsø.

Klimaflyktninger

For fem år siden flyttet de til Skotfoss sammen med foreldrene.

- Vi er klimaflyktninger og trives veldig godt på Skotfoss. Folk er så imøtekommende her, mener de. Kaféen vil være åpen hver dag, og én gang i uken vil de også ha kveldsåpent.

- Da kan det hende vi har noen arrangementer her, og serverer pizza på kveldstid. Vi lytter til hvilke behov lokalbefolkningen har, og er åpne for forslag om hva som kan arrangeresi lokalene.

Camilla og Ida synes det er mange fordeler ved å drive kafé sammen som søstre.

- Siden vi kjenner hverandre så godt, er det lettere å være ærlig og fortelle hverandre hva vi mener. Vi krangler sjelden, og dersom vi er uenige finner vi alltid frem til en løsning, etter hvert, sier Camilla, som har kjøpt seg et gammelt hus på Valebø.

Nysgjerrige

- Hun er veldig økonomisk av seg, mens jeg er mer impulsiv, forteller Ida, som bor i en leilighet ved siden av foreldrene på Skotfoss. Det er hun som har tatt seg av det meste av interiøret.

- Camilla liker en rustikk stil med gamle møbler, mens jeg har sans for det mer moderne. Her ville vi gjøre det litt hjemmekoselig.

Folk på Skotfoss har lenge vist interesse for kaféen.

- Mange har uttrykt at de gleder seg til kaféen skal åpne, og vi har fått mye positiv respons. Det kommer ofte folk på døren, som lurer på hva som skjer her, sier jentene.

Fredag formiddag får de svaret.

Artikkeltags