Fant 45 kilo søppel langs 200 meter lang strand

Artikkelen er over 4 år gammel

BAMBLE: De ansatte i bedriften Norner i Bamble lever av å utvikle plast, men når den driver rundt i naturen kan den være skadelig. Derfor dro de tidligere i uken ut av kontorene for å rydde.

DEL

De 27 plastekspertene ryddet på Rakkestadstranda og fant 45 kilo søppel på den 200 meter lange stranda.

Det ble funnet betydelige mengder metallbokser og skrap som var størst i vekt, glassflasker, tauverk, bøyer til båt, hardplast, plast flasker og plastfolier pluss klær og leker.

- Det er supert å kombinere noe nyttig, miljøvennlig med litt sosialt samvær med kolleger. Dette bør andre firma i Bamble, Porsgrunn og Skien også utfordres på, sier Tine Rørvik, direktør i Norner.

Det ble ryddet både i strandsonen og i et 50 meter belte ovenfor.

Marin forsøpling er et voksende problem som truer dyr, fisk og fugleliv. Mye av dette avfallet er plast og fordi det flyter, beveger det seg over store områder.

- Derfor er det viktig at Norges største teknologisenter for plast engasjerer seg og sender plastekspertene ut i feltet for å rydde og sortere i sakene og øke vår egen kunnskap rundt hvilke typer plastprodukter som skaper størst problemer. Selv om vi vet at plast er et godt materiale som egner seg til resirkulering er det et alvorlig miljøproblem når det flyter i havet i stedet, avslutter Rørvik.

Artikkeltags