Lokalavis kutter fra seks til tre aviser i uken

Artikkelen er over 2 år gammel

NOTODDEN: Lokalavisen for Notodden, Hjartdal og Sauherad reduserer nå frekvensen og vil i framtiden komme ut tre dager i uken. Samtidig øker Telen satsingen på nett.

DEL

– Leseaktiviteten øker sterkt – spesielt på smarttelefonene. Som abonnent skal våre lesere og brukere få mindre papir, mer nyheter og tre fyldige papiraviser de kan kose seg med mandag, onsdag og fredag. Alle viktige nyheter og reportasjer skal i papiravisa, lover redaktør Jens Marius Hammer i en pressemelding.

– Vi er ikke alene om å tilpasse oss mange leseres nye medievaner og papiravisa vil aldri bli borte. De aller fleste avisene er i prosesser med slike endringer som det vi nå foretar midt i april. Musikken ble ikke borte selv om den havnet på nettet – den blir bare mer brukt. Radioen ble ikke borte da TV kom. Papirboka ble ikke borte da lydboka kom, minner Hammer om. 

Mediene endrer seg

– Livet og vanene våre endres i takt med teknologisk utvikling. Så også med Telen som har vært en del av lokalsamfunnet siden 1928. Til langt ut på 1950-tallet var det stoff om den kalde krigen og svært få lokale nyheter, men Telen gikk i retning av å være mer lokal. Lokalsamfunnet har aldri fått mer lokale nyheter gjennom Telen enn det de gjør i dag. Vi er ultralokale, sier Hammer – og dette skal foredles, forsterkes og utvikles gjennom de nye digitale mulighetene vi har fått.   

Markant økning

– Vi ser hver dag hvor aktive våre lesere er på papir. For bare åtte måneder siden hadde vi mellom 10 000 og 13 000 sidehenvisninger som betyr at de klikket seg inn på en sak og leste. I dag er tallet 25 000 og vel så det. Leserne vil ha nyheter hele tiden, de vil ikke vente på papiravisen eller når vi bestemmer at du skal få nyhetene. Derfor styrer vi mot et sterkere lokalt, digitalt produkt, sier redaktør Jens Marius Hammer.

Mer på nettet

– Er leserne usikre på om de har fått med seg alt i løpet av en dag? Nå kan de hver dag klokka 21.00 dagen før de papirløse dagene få en egen oppdatering av hva som har skjedd på Telens nye digitale satsing – Nyhetsdøgnet. Nyhetsdøgnet, som lanseres onsdag kl. 21.00, erstatter e-avisa på de papirløse dagene fra og med 16. april. Men vi lar leserne få prøve dette inntil omleggingen trer i kraft. Her vil leserne finne minst ett eksklusivt nyhetsoppslag som ikke har vært publisert i tillegg til en rendyrket nyhetsoversikt med saker fra Telen.no det siste døgnet. Det vil gi våre brukere muligheten til å få med seg hva som har skjedd på en oversiktlig og ryddig måte, sier Hammer, som er glad for å ha et nytenkende og offensivt mediekonsern i ryggen i form av Amedia.

Best på mobil

– Nyhetsdøgnet fungerer best på mobil. Ved å sveipe med fingeren eller klikke på pilene med musepekeren, så blar du deg enkelt fra side til side, forteller Jens Marius Hammer om den nye løsningen som også fungerer fint på PC og Mac.

– Rask og god nyhetsformidling vil være til det beste for både lesere og avis nå og i framtida. Vi må følge utviklingen. Det gjør vi med denne omleggingen, poengterer Hammer.

Artikkeltags