- Har lovet utvikling av «Skrekkens hus» i 10 år, uten at noe har skjedd

NOTODDEN: Den såkalte Odden-gården på Tuven har en drøss beboere, men alle er duer. Nå etterlyser naboer hva som skjer med det de kaller «Skrekkens hus». Utvikler Bjørn Trolldalen sier de er nærmere en løsning enn noen gang.

DEL

Utviklingen av Odden-gården har vært en føljetong i lokalavisa Telen siden menneskene som bodde der flyttet ut i 2008. Taket ble revet og det ble satt opp en ny etasje med skråtak. Slik har stedet stått i snart 10 år. Trolldalen og hans selskap Beto AS har forklart stillstanden med at bankene endret sin utlånsstrategi. Selskapet la inn noen penger i prosjektet, og fikk også solgt noen fremtidlige leiligheter, men målet om åtte salg ble aldri nådd. I 2015 het det at man skulle forsøke å få på plass en ny fasade i løpet av høsten. Planen var 12 nye leiligheter. I 2017 sto nabo Per Nilsen fram i Telen og klaget på vegne av alle naboene. Da uttalte Trolldalen at han trodde på byggestart rundt påsketider i 2018.

Dette er bygget slik det ser ut i dag – 8. november 2018.

HAR EN PLAN: Utbygger Bjørn Trolldalen sier han skal møte en arkitekt i neste uke og sier han har tro på at noe skjer før året er omme.

HAR EN PLAN: Utbygger Bjørn Trolldalen sier han skal møte en arkitekt i neste uke og sier han har tro på at noe skjer før året er omme. Foto:

Kritikken er berettighet

I 2017 sa Trolldalen at han arbeidet hardt og intenst med å finansiere ny fasade og nye vinduer. 2,5 millioner ble brukt som en anslag for å få det til. Naboer til huset opplyser til TA at de er lei av å se på denne rønna hver dag og ønsker at det enten blir revet eller pusset opp. Notodden kommune har tidligere opplyst at de ikke kan gjøre noe som helst siden området er inngjerdet.

I dag sier Trolldalen til TA at 2018 ikke er over og at han fremdeles tror på utvikling før året er omme.

– Jeg har tidligere fått spørsmålet om det skjer noe i 2018 og til det er det å si at 2018 ikke er over. Det betyr at det kan skje noe før nyttår. Jeg har i hvert fall et håp om det.

– Det du sier har vært en gjenganger opp gjennom årene – hvorfor skal naboene tro på deg nå?

– Det har skjedd veldig mye i kulissene i det siste. Hadde bankvesenet vært som for seks år siden hadde bygget stått ferdig i dag, men det har blitt mye strengere. Likevel er ansvaret mitt og det står jeg får. Kritikken mot hvordan bygget har blitt stående er også berettiget. Jeg legger meg ikke helt flat, men erkjenner at vi ikke har lyktes slik vi trodde vi skulle, sier Trolldalen.

Utbyggeren sier han i dag er mye nærmere en løsning enn noen gang.

– Hadde du stilt meg disse spørsmålene ved juletider er det ikke sikkert du hadde trengt det. Strakstiltakene er å sperre alle vinduene, men vi er i gang med detaljtegninger med en arkitekt. Det skjer allerede i neste uke. Vi ønsker å fjerne noen vinduer og tilpasse noe nytt, sier Trolldalen.

Da er det bare for naboene å følge med. Det er sju uker igjen av 2018.

Slik skulle det sett ut:

OPPRINNELIG PLAN: Slik skulle Bjørn Trolldalens nye bygg på Strupa egentlig sett ut i dag.

OPPRINNELIG PLAN: Slik skulle Bjørn Trolldalens nye bygg på Strupa egentlig sett ut i dag.

Artikkeltags