Han blir verdensarvsjef

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

NOTODDEN: Alexander Ytteborg (43) er ansatt som verdensarvkoordinator for Rjukan og Notoddens industriarv, som tidligere i år kom inn på UNESCOs verdensarvliste. Han begynner i jobben i februar.

DEL

– Verdensarvkoordinatoren skal ha rollen som kontaktpunkt for verdensarvområdet og sørge for et aktivt kontaktnettverk. Han vil ha et spesielt ansvar for å gjøre verdensarvverdiene kjent og at statusen blir brukt til det beste for hele Telemark, skriver Telemark fylkeskommune i en pressemelding.

Ytteborg kommer fra jobben som rådmann i Nore og Uvdal kommune. Tidligere har han blant annet jobbet med kulturminnevern som seksjonsleder hos Riksantikvaren. Dessuten var Ytteborg leder for prosjektet «Verdensarv Rjukan-Notodden», og han jobbet med prosjektet fra 2007 til søknaden ble levert i 2014.

– Dette blir som å komme hjem, og jeg gleder meg til å jobbe med gamle kolleger i Telemark. Det er et privilegium å få jobbe med noe man er lidenskapelig opptatt av. Dette er en veldig spennende jobb, sier Ytteborg.

Rjukan og Notoddens industrihistorie kom inn på UNESCOs verdensarvliste i juli og ble dermed Norges åttende verdensarvsted. Siden det har Eystein M. Andersen vært konstituert som verdensarvkoordinator.

Artikkeltags