Ordføreren brøt alkoholloven to ganger - nå legger han seg flat

PILS TIL FOLKET: Ordfører Jørn Christensen (H) mente dugnadsgjengen bak Fotspor-arrangementet – som kom når puben stengte kranene – fortjente en halvliter for å ha jobbet med arrangementet i ett helt år. Derfor åpnet han kranene igjen. Lørdag var det pils til folket, i dag er det beklagelse til politikerkollegaer.FOTO: JARLE PEDERSEN

PILS TIL FOLKET: Ordfører Jørn Christensen (H) mente dugnadsgjengen bak Fotspor-arrangementet – som kom når puben stengte kranene – fortjente en halvliter for å ha jobbet med arrangementet i ett helt år. Derfor åpnet han kranene igjen. Lørdag var det pils til folket, i dag er det beklagelse til politikerkollegaer.FOTO: JARLE PEDERSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

NOTODDEN: Ordfører Jørn Christensen (H) utbasunerte fra scenen på Bellman Pub at skjenkingen kunne fortsette etter klokken 02.00. Nå kommer bakrusen.

DEL

Det var VG som først omtalte saken tirsdag kveld. Hendelsen fant sted sist helg da Notodden feiret sin verdensarvstatus og ett av arrangementene som pågikk var Fotspor – en vandring gjennom byens historiske steder.

Festen endte opp på utestedet Bellman. Der var det høy stemning og alkoholservering. Da Bellman sine drivere skulle avslutte skjenkingen klokken 02.00 – som er tidspunktet kommunestyret har bestemt servering av alkohol skal stoppe – gikk høyreordføreren på scenen og proklamerte at skjenkingen kunne fortsette i 30 minutter til.

Tidligere på kvelden hadde han også tatt ordførergrep om skjenkereglene da han i forbindelse med en konsert i Telemarksgalleriet ga publikum tillatelse til å ta med seg alkoholholdig drikke utendørs. Festarrangøren hadde aldri søkt om en bevilling som gjorde det lovlig.

– Jeg benyttet min ordførerfullmakt, var Christensens forsvar da saken ble kjent. Han støttet seg blant annet til sin rådmann – Svein Aannestad – som var enig i at ordføreren kunne gjøre det han gjorde.

Etter den søte drikke kommer den sure galle og nå legger ordfører Christensen seg flat. Ingen ordførere i Norge kan lempe på skjenkebestemmelser på eget initiativ. Det er det kun et flertall i et formannskap/kommunestyre som kan.

Og selv om noen kommunestyrerepresentanter var til stede på Bellman denne kvelden, var det ikke skjenkeregler man pratet om da man gikk tom for skjenketid. Ordføreren har for øvrig selv deltatt i formannskapsmøter der Bellmann Pub tidligere har fått inndratt skjenkebevillingen for flere uker etter brudd på skjenkereglene. Nå var han altså selv årsaken til lovbruddet.

– Hadde du drukket?

– Nei, det vil jeg ikke si. Vi hadde gjester og jeg tok en vin til maten. Vi tok drosje hjem.

– Betegner du seg selv som habil i fremtidige skjenkesaker som handler om brudd på bestemmelsene der skjenkesteder kan få inndratt bevillingen?

– Det får andre enn meg vurdere .

– Første sak i dagens formannskapsmøte på Notodden er en skjenkesak ... hva vil du si til formannskapet om helgens hendelser?

– Jeg vil gi en kort orientering fra rådmannen og meg om hva som skjedde.

– Vil du beklage?

– Ja, jeg vil beklage. Det var leit og det ønsker jeg å beklage.

Christensen sier at han hadde de beste intensjoner med å åpne for fortsatt skjenking på Bellman.

– Det ble gjort i beste mening i et arrangement noen hadde arbeidet med i ett helt år, men jeg ser jeg aldri skulle gått utover min fullmakt og mitt mandat.

Artikkeltags