Politiet har frigitt navnet på den drepte

Artikkelen er over 3 år gammel

NOTODDEN: Det var 42 år gamle Frode Mellemseter Sanni som ble drept på Maxbo på Notodden lørdag ettermiddag.

DEL

Det opplyser politiadvokat og etterforskingsleder Kjell Ove Ljosåk tirsdag formiddag. Navnet blir frigitt etter at alle nødvendige personer er varslet.

Det bestialske drapet skjedde lørdag ettermiddag på Maxbo på Notodden. En 22 år gammel ansatt skal ha knivstukket Sanni, etter en uenighet på pauserommet. Sanni var snekker, og fast kunde på varehuset.

Sanni blir begravet fra Notodden kirke den 13. desember.

- Det er dypt tragisk

Sanni blir beskrevet av venner fra motorsportmiljøet som en ildsjel, og de er sjokkerte over hva som har skjedd.

- Dette er et forferdelig sjokk, og det som har skjedd er dypt tragisk, sier John Seljord, som kjente Sanni fra motorsportmiljøet på Notodden.

Han forklarer at Sanni gjorde mye for at de unge kunne drive med motorsport, og at han stod på når det kom til søknader fra kommunen og andre offentlige myndigheter.

- Han ville så mye for så mange. Utover jobben så var motorsport livet hans, forteller Seljord.

Opptatt av drapsvideoer

Deler av motivet er fortsatt ikke klart, men de to skal ha kjent hverandre fra før av. Avdøde skal også ha skyldt en liten pengesum til drapsmannen.

Den 22 år gamle drapsmannen skal ha vært svært opptatt av videoer på nett som viste bestialske drap. Sanni skal ha vært negativ til drapsmannens interesse for videoene, og gitt uttrykk for dette.

Det var to ansatte som skal ha vært vitne til det brutale drapet. Gjerningsmannen skal ha brukt både kniv, øks og et tredje redskap som drapsvåpen.

- Det skal ha vært en bakgrunn, men det har ikke vært noen alvorlig konflikt mellom dem, opplyste politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til TA.

Spørsmål om tilregnelighet

22-åringen har erkjent drapet for politiet, og har samtykket til fem-ukers vareteksfengsling. Han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffeskyld. Politiet utførte i helgen en prejudisiell undersøkelse av 22-åringen.

- Når det gjelder den prejudisielle observajosnen av siktede så har en psykiater snakket med ham. Vi avventer svar om det skal gjennomføres en full prejudisiell observasjon. Jeg vet ikke når det svaret vil foreligge, men jeg vil anta i løpet av få dager, sier Ljosåk.

- Når skal han avhøres på nytt?

- Det har jeg ikke oversikt over, men det er politifolk fra Notodden som skal stå for de videre avhørene. Det vil nok skje en av de nærmeste dagene, avslutter Ljosåk.

Artikkeltags