Det uttalte Veiding til NRK Telemark tirsdag. Det var mandag 19. desember at 22-åringen forklarte seg i et nytt politiavhør. 22-åringens forsvarer, advokat Borgar Veiding, sier til TA at dette var et avhør hvor de «dykket» litt mer ned i forskjellige temaer.

– Han (den drapssiktede 22-åringen) har forklart at han brukte steroider ganske planmessig, og han har forklart seg ganske detaljert om dette, sier Veiding.

– Aggressiv

Ifølge forsvareren så merket 22-åringen i tillegg til fysiske forandringer, at han ble mer aggressiv og fikk psykiske forandringer.

– Han har merket endringer på seg selv psykisk, og det tror jeg kanskje at andre vitner har lagt merke til. En får ofte litt kortere lunte når en bruker anabole steroider, sier Veiding.

– Var 22-åringen noen gang så bekymra for endringene i psyken at han spurte noen om hjelp eller behandling?

– Det vil jeg ikke kommentere, svarer Veiding.

Som tidligere omtalt angrep 22-åringen drapsofferet Frode Sanni (42) inne på pauserommet i Maxbo-butikken på Notodden. Drapsvåpnene var kniv og øks, og to kolleger av 22-åringen ble vitner til at deres egen kollega drepte en av stamkundene deres.

Om motiv har det blant annet kommet fram at 22-åringen hadde en fascinasjon for såkalte drapsvideoer på nettet, som blant annet viser makabre videoklipp av henrettelser. Frode Sanni (42) skal ha gitt 22-åringen klar beskjed om å slutte å vise fram slike videoer til andre. Men når det gjelder drapsmotivet, påpeker Veiding at det ofte er mange elementer som spiller inn i slike saker, og at det derfor blir feil å bare trekke fram én konkret ting.

Ekstrahjelp

– Hadde det vært noen tidligere fysiske konfrontasjoner mellom din klient og drapsofferet?

– Nei, jeg har ikke hørt noen ting om det. Det hadde bare vært på det verbale planet før. Det som skjedde var nok overraskende for de fleste, inkludert for min egen klient, sier Veiding.

Neste politiavhør av den drapssiktede 22-åringen blir tatt over nyttår. Som kjent skal han også vurderes av to psykiatrisk sakkyndige i en såkalt judisiell observasjon. Foreløpig er det ikke bestemt når dette vil skje.

22-åringen hadde jobbet på Maxbo på Notodden i rundt fire år.

– Han har vært ansatt på Maxbo som ekstrahjelp og har vært der mest om sommeren, men han har vært der veldig jevnlig, sier Veiding.

– Tung situasjon

– Hvordan takler han situasjonen?

– Det er en ung gutt som vet hva han har gjort, så det er en tung situasjon. Og nå har han akkurat sittet 14 dager i full isolasjon i fengselet. Men han blir godt tatt vare på i fengselet og han har det etter forholdene bra, sier Veiding.

Drapet inne på Maxbo-forretningen på Notodden skjedde om ettermiddagen lørdag 3. desember. Etter drapet ble den 22 år gamle drapssiktede holdt igjen av egne kolleger og brannvesenets mannskap som raskt kom til stedet, mens de ventet på politiet. De holdt 22-åringen i sjakk til politiet ankom. 22-åringen har i avhør erkjent at det var han som drepte Frode Sanni (42), men han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.