Den tiltalte 23-åringen var veldig nervøs da han entret vitneboksen og han snakker veldig fort. Forklaringen er til tider usammenhengende - han skylder det meste på inntak av enorme mengder anabole steroider.

– Vi hadde en uoverstemmelse om penger. Sanni sa han ville slå meg ned hvis jeg spurte om penger igjen. Han truet meg to ganger med å slå meg hvis jeg viste ham en slik film igjen. Det gikk en stund og jeg hisset meg opp. Jeg følte meg krenket - steroider gjør deg krenkbar, sa 23-åringen.

Skulle drepe ham

Etter den første krangelen med Frode Sanni inne på trelastlageret dro Sanni fra Maxbo. Senere på dagen kom han tilbake for å kjøpe noen lister. I mellomtiden snakket tiltalte dårlig om Sanni og gjentok påstandene for de som ville høre på om at Sanni hadde svindlet ham for penger. I retten innrømmet han at dette var for å ta hevn.

– Sanni kom tilbake og skulle ha noen lister. Han gjentar at han vil komme hjem og banke meg hvis jeg viser ham disse filmene igjen. Da er jeg full av aggresjon og føler meg tråkket på. Jeg går inn i butikken og henter en kniv. Jeg ville ha en ny og skarp kniv. Jeg tenkte at jeg ville drepe Sanni. Jeg husker ikke alt, men jeg må vel ha tenkt at jeg skulle drepe ham siden jeg hentet en kniv, forklarte 23-åringen.

Kniv var mest effektivt

23-åringen sier han følte seg bipolar etter steroidemisbruket. Legen hadde sagt til ham at hjertet hans var svulmet opp på grunn av misbruket.

– Jeg hentet kniven fordi jeg mente kniv var mest effektivt i et så lite rom, sa han.

Midt i drapshandlingen snakker tiltalte med sine arbeidskollegaer. Han ser at de er vettskremte.

– Forstår du hva du er gjort, spør kollega.

– Livet mitt er ødelagt likevel, svarte tiltalte.

– Det hjelper ikke å drepe folk, sa en annen ansatt.

– Jeg var helt sjuk i hodet, jeg ønsket vel å sjokkere de andre og få respekt, forklarte han tingretten.

– Jeg følte meg krenket. Jeg ga faen. Jeg følte meg likegyldig, sa tiltalte.

Aust-Telemark tingrett fikk også høre at tiltalte aldri vurderte å avbryte det han holdt på med.

Våknet sint

Dette sa han om sitt steroidebruk.

Jeg begynte med anabole steroider i mars 2016. Etter hvert som jeg økte dosene ble jeg veldig ustabil og aggressiv i hodet. Jeg brukte ekstreme doser. Fikk notoriske søvnproblemer og måtte bruke beroligende for å ro meg ned. Til vanlig er jeg ikke sinna, med steroidene kunne jeg våkne dritforbannet uten grunn. Ble sint for den minste ting. At kroppen min ble bedre veide opp. Jeg følte meg uovervinnelig. Alt ble forsterket.