– Spa fram dunkene

I DYP SNØ: Innsamling av søppelsekker kan av og til by på utfordringer for renovasjonsfolkene. Her er de i sving i Tjønnveien.

I DYP SNØ: Innsamling av søppelsekker kan av og til by på utfordringer for renovasjonsfolkene. Her er de i sving i Tjønnveien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: – Vær så snill å måke fram avfallsdunkene slik at de som henter avfallet slipper å brøyte seg fram i dyp snø.

DEL

Over hele Telemark har store mengder snø fallt de siste dagene. Dette medfører utfordringer for renovarørene rundt i fylket. Nå bes folk om å måke frem avfallsdunkene.

Oppfordringen kommer fra prosjektleder Liv Inger Strøm hos Irmat. Som står for renovasjonen i Midt-Telemark.

Den samme oppfordringen kommer også fra selskapet Renovasjon i Grenland (RiG) som håndterer husholdningsavfall for grenlandskommunene.

- Forsinket

- Det er fremdeles enkelte forsinkelser. Det er også mange avfallsdunker som er nedsnødd og frosset fast, og som derfor ikke kan tømmes. Husk å måke frem dunken slik at renovatørene kommer frem og får tømt den, skriver RiG på sine hjemmesider onsdag.

Det er i år større snømengder enn det har vært de siste årene og renovasjonsfolkene sliter ofte med å komme seg fram til avfallsstativene om dagen.

– Ja, det er veldig vanskelige arbeidsforhold for renovatørene, sier Strøm.

Uhentet

Hun sier at dersom store snømengder foran avfallsdunkene gjør hentinga problematisk, så kan sekkene bli stående uhentet, advarer hun.

Strøm viser til avtalen Irmat har inngått med Notodden renovasjon hvor det understrekes at det vinterstid skal være ryddet for snø og sandstrødd fram til avfallsstativene og dunkene. De samme avtalene gjelder også Hjartdal, Bø og Sauherad.

Har kjørt forbi

Vi treffer renovasjonsfolkene i sving med dagens rute i Tjønnveien i Heddal, og bak rattet sitter Jan Roar Bommen.

Han forteller at de fleste er flinke til å holde det ryddig for snø på og rundt søppelstativene, men han kan også fortelle om søppeldunker som har vært så nedsnødd at den har vært helt borte.

– I ett tilfelle kjørte vi forbi dunken uten at den ble tømt, rett og slett fordi vi ikke så den, sier Bommen.

Interkommunalt

IRMAT AS eies av kommunene Bø, Hjartdal, Notodden og Sauherad. Notodden kommune eier 52,3 prosent.

Bakgrunnen for etableringen av et interkommunalt samarbeid var et ønske om å videreutvikle renovasjonssamarbeidet mellom kommunene. På den måten kunne driften av renovasjonstjenestene rasjonaliseres og kommunene kunne lettere møte nye krav innen avfallshåndteringen.

Artikkeltags