Samlet inn 140 000: Et helt lokalsamfunn slår ring om familie som mistet tre år gammel datter i tragisk ulykke

NOTODDEN: «Hjelp Axelias familie videre» heter innsamlingsaksjonen som er dratt i gang av naboer, venner og kjente til den hardt rammede familien som mistet sin tre år gamle datter i en ulykke onsdag.

DEL

Lille Axelia (3) døde av hodeskadene da hun ble påkjørt av familiens egen bil ved hjemmet. 140 000 har kommet inn bare på noen timer. Målet er en bil til den hardt rammede familien. Initiativet kommer fra naboer, tidligere naboer, venner og kjente av familien i og utenfor bydelen hvor familien bor.

Fikk henvendelser

– Jeg fikk henvendelser fra flere hold også slektninger av familien som alle ga uttrykk for at det faller svært vanskelig for familien å ha ulykkesbilen i bruk. Det er masse følelser i denne saken hvor familien mistet sitt barn på en så trist måte i eget hjem da hun ble påkjørt, sier naboen som ønsker å være anonym slik at det kun er fokus på innsamlingsaksjonen.

– Jeg opplever det som fint at det både fra lokalsamfunnet og mennesker utenfor vårt lokalsamfunn vises empati for familien som nå sitter igjen i bunnløs sorg etter at det verst tenkelige har rammet dem. De er knust, men må videre. Vi forsøker å hjelpe dem litt, sier naboen.

Rask reaksjon

Naboen understreker at innsamlingsaksjonen er satt i gang med aksept fra familien som nå har det fryktelig vondt. Det var en familie på seks, nå er det fem igjen. Det gjør så fryktelig vondt for oss alle, sier naboen.

I løpet av noen timer i dag har det kommet inn 140 000 kroner og hele lokalsamfunnet er nå opptatt av å hjelpe. 543 personer har bidratt så langt.

– Penger er egentlig uvesentlig i en slik situasjon, men alle forstår at familien trenger en håndsrekning. Får vi penger til overs etter at familien er skaffet bil, skal pengene brukes til å hjelpe familien til å få fullført prosjekter de har innvendig i huset sitt. Vi ønsker å bidra til at de skal lettes for andre bekymringer i den vanskelige situasjonen, sier naboen.

Slik kan du bidra

Link til aksjonen finner du her: Link til aksjonen finner du her:

Navn på aksjonen: «Hjelp Axelias familie videre»

Innsamlingsaksjonen pågår i nøyaktig 30 dager fra og med i dag.

Akkurat nå har 543 personer innbetalt rimelig nøyaktig 140 000,-

Det er 3 timer siden den ble delt på Facebook. Så langt er den delt 205 ganger.

Det kan betales via Vipps og kort.

dette er spleis: Slik virker Spleis

Innsamlet beløp er til enhver tid offentlig tilgjengelig, og alle innsamlede midler går rett til Sparebank1, og står der til utbetaling skjer ved avslutning av aksjonen om 29 dager.

Artikkeltags