– Jeg er selv hundeeier, og vet hvor mye hundene betyr for oss eiere, og jeg vet hvor mye hundene betyr for Anne Elisabeth Slemmeli, som nå mistet to hunder. Jeg kjenner jeg får tårer i øynene med en gang jeg snakker om det, sier Brenne.

Les: Dagen etter lufteturen skjønte matmor at noe var galt med hundene. Nå er to av dem døde 

Er svært interessert

For Brenne er det viktig at en av hundene obduseres, slik at man får vite årsaken til nyresvikten, uansett hva svaret vil bli. Hun har også sjekket med egen veterinær og Veterinærhøgskolen, som nå ligger inn under Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og fått vite at prisen vil ligge på rundt 5000 kroner. Da vil alt bli sjekket.

– Veterinærhøyskolen er også veldig interessert i å finne ut av dette, forteller Brenne.

Viktig for alle

For Brenne er det viktig at Slemmeli og familien, som har mistet to hunder, får svar.

– Det er også viktig for meg og alle andre hundeeiere å få vite årsaken, og skulle det vise seg å være noe i området på Grotbekk, så er dette viktig for alle som ferdes der, både barn og voksne, sier Brenne.

Hun understreker også at det er viktig å finne årsaken fordi det legges ned så mye frivillig arbeid for å gjøre området ved Grotbekk og Tinnemyra til et fint sted å være.

Krysser fingrene

– Jeg har aldri opplevd eller hørt om noe liknende i Notodden, at to hunder blir syke samtidig og dør på denne måten. Jeg håper av hele mitt hjerte at resultatet av en obduksjon vil avsløre at det er noe naturlig de to hundene har fått i seg. Og da er jo det også viktig å vite om for alle hundeeiere. Tanken på at noen med viten og vilje kan ha lagt ut noe som hundene har fått i seg, er skremmende.

Mange vil være med

Brenne er ikke redd for at hun blir sittende med regningen alene, for mange har alt sagt ifra at de blir med på en spleis på Facebook-gruppa Hund i Notodden. Hun har også mottatt private meldinger.

– Dette skal vi få til, avslutter Brenne, som er sterkt berørt.

Allerede etter to timer med kronerulling på Facebook hadde det kommet inn 5730 kroner fra 41 givere.

Slemmeli gikk tur på Grotbekk sist torsdag, og natt til fredag ble Nero og Birk syke, mens Vinni ikke har vist noen sykdomstegn.

Nero fikk sovne inn fredag og Birk nå på mandag. Birk var en mye større hund, og klarte seg dermed lenger.

Onsdag morgen var Slemmeli i kontakt med Kongsberg dyreklinikk, for å høre om det fremdeles var mulig å få sendt en av hundene til obduksjon.

Venter telefon

– Jeg venter telefon tilbake fra veterinæren i løpet av dagen, forteller Slemmeli, som etter å ha fått veldig mye støtte og garanti for utgifter med obduksjon, tok kontaktet med klinikken onsdag morgen.

Hun har også sjekket med Veterinærhøyskolen og fått en pris på 5500 pluss mva. per hund.