Denne idyllen kan bli din: - Jeg har nok aldri i min tid som eiendomsmegler lagt ut noe så spesielt for salg her

TILBAKETRUKKET: Eiendommen som skals elges ligger med to hus litt opp i bakken. De to øvrige husene til høyre for eiendommen hører ikke med til eiendommen som skal selges. Eiendommen har egen strandlinje.

TILBAKETRUKKET: Eiendommen som skals elges ligger med to hus litt opp i bakken. De to øvrige husene til høyre for eiendommen hører ikke med til eiendommen som skal selges. Eiendommen har egen strandlinje.

Av

NOTODDEN: 2,9 millioner er prisantydningen for en tomannsbolig med strandlinje og bryggeanlegg. Kastebukta, eller Notodden svar på Tjuttavika, legges ut for salg denne uka.

DEL

- Jeg har nok aldri i min tid som eiendomsmegler lagt ut noe så spesielt for salg på Notodden. Det er jo ikke maken langs Heddalsvannet. Den lille perlen er rett og slet unik, mener eiendomsmekler Bjørn Bjørnfeldt. - Du kan sette makkestanga ut om kvelden og hente deg fersk ørret til frokost, spøker eiendomsmekleren. Og det er faktisk ikke spøk, men fullt mulig.

Nytt og gammelt

Boligeiendommen på Vestida med utsikt til Notodden er i dag to hus i ett. Den eldste eiendommen er fra 1920 og trenger nok en malekost, men bygget framstår som et godt og solid bygg. Det nær 100 år gamle bygget er på 80 kvadratmeter. Bjørnfeldt mener det er et renoveringsobjekt hvor du kan gjøre mye selv.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EGEN HAVN: Det er egen strandlinje med egne båtplasser knyttet eiendommen.

EGEN HAVN: Det er egen strandlinje med egne båtplasser knyttet eiendommen.

Boligen fra 2009 er også på 80 kvadratmeter, men har i i tillegg to garasjer og kjellerareal på 76 kvadratmeter. Eiendommen har egen strandlinje mot Heddalsvannet og tomta er på rundtr tre mål. Det ligger en båthavn i Kastebukta, men denne drives ikke kommersielt og er et gode for alle som bor i den lille grenda på Vestida.

Morrasol over Eikeskar

- Her får du virkelig hva "Helt Nils" synger om i sangen sin som er skrevet av Brynjar Torset - "Morrasol over Eikeskar". Om vinteren er det lite sol på grunn av Tåråfjell, men så blir den jo satt mer pris på når den kommer tilbake, sier Bjørnfeldt.

- Husene ligger godt over det som er normal flomhøyde for Heddalsvannet.  Beliggengheten og utsikten til Notodden er rett og slett spektakulær, og jeg regner med betydelig interesse på bakgrunn av at det ikke er mulig å skaffe seg en tilsvarende eiendom i vår region. Det er i praksis en tomannsbolig vi snakker om,  sier Bjørn Bjørnfeldt.

Mye spennende kommer

Bare 16 eiendommer i Notodden skiftet eier i løpet av april.

- Litt lavt, men norsmalt når påska kommer i april, den stjeler jo mange salgsdager. Det er ikke mange som drar på visning i påska. Når det er sagt,  kommer det mye spennde i mai og utover sommeren, sier Bjørnfeldt.

Uten å røpe hva han har i "sekken", sier han det kommer spennende boliger i så vel bydelene i Notodden som Semsjordet, Heddal, Gransherad og Bolkesjø.

- Det er mai og juni vi ofte ser at vi får det store vårsleppet. Mange ønsker å vise fram sine eiendommer i full blomstring og med grønne trær på tomta, så roer markedet seg i juli og fram til vi har gjort unna Bluesfestivalen. Høsten er også en god tid for eiendomsomsetning, sier den erfarne eiendomsmekleren, spent på interessen for "sørlandsidyllen" ved Heddalsvannet.

Artikkeltags