Det var mandag i forrige uke at en 38 år gammel kvinne ble funnet død i en leilighet på Notodden. Politiet har siktet kvinnens eksmann for forsettlig drap. Han ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

- Han har i avhør erkjent at han var på Notodden, at han oppsøkte kvinnen, at det oppstod en situasjon mellom dem som førte til at hun døde og at han deretter dro fra Notodden, opplyses det i en pressemelding fra Sør-Øst politidistrikt mandag kveld.

Han nekter fortsatt straffeskyld etter siktelsen. Politiet ønsker ikke å gi mer detaljert informasjon om hva han har fortalt om hendelsen i avhøret. Politiet vil av etterforskningsmessige hensyn fortsatt ikke gå ut med hva som er dødsårsaken. Det gjenstår mye etterforsking og flere avhør av siktede. Politiet vil nå blant annet arbeide med å kontrollere siktedes foreløpige forklaring og kartlegge hans bevegelser.

Kvinnens navn blir frigitt på tirsdag.

Les også: Drapssaken: Eksmannen godtar fengsling

Etterlyser bil og filmopptak

Det etterlyses nå også en bil i forbindelse med etterforskingen.

– Vi ønsker tips fra publikum om noen har sett en sølvfarget Volkswagen Sharan i tidsrommet fra lørdag ettermiddag 7. april til søndag kveld 8. april, melder politiet.

De ber videre om at bilister og motorsyklister som har kamera som filmer møtende trafikk og som har kjørt E 134 og E 18 på strekningen mellom Notodden og Oslo i tidsrommet lørdag 7. april kl. 13 til søndag kveld kl. 22, tar kontakt med politiet på Notodden dersom de har opptak av kjøreturen. 

Fant kvinnen død

Paret har et lite barn sammen som nå er tatt hånd om av barnevernet. Både den avdøde og den mistenkte er utenlandske statsborgere.

Kvinnen ble funnet død i 14-tiden mandag. Det var en tilfeldig person som reagerte på barnegråt fra leiligheten i Notodden sentrum. Vedkommende sjekket leiligheten, og fant kvinnen død.

Avdøde har tidligere anmeldt den siktede for vold. Avdøde anmeldte den siktede eksmannen for vold til politiet i Harstad i 2016, men at saken ble henlagt. Kvinnen flyttet til Notodden høsten 2016. I 2017 skal eksmannen ha vært på Notodden og filmet henne i smug på gata. I mars 2018 ble barnefordelingssaken mellom de to avgjort. Den avdøde fikk full omsorg.

Barnet var fysisk uskadd og ble tatt hånd om av barnevernet.

Les også: – Hun var en veldig varm mamma