Etter at man la ned driften av Bolkesjø hotell i 2010 har kreditor Danske Bank klødd seg i hodet for å bli kvitt hotellet. For få uker siden ble det kjent at brødrene Torleif og Lars Søreide hadde kjøpt tilbake eiendomsmassen og nå planlegger de å rive hele hotellet. Men, først skal verdiene realiseres.

Det betyr at alt fra boblebad, originale engelske chesterfield-møbler, tepper og malerier – til kopper, kar og konferansebord skal selges.

Brødrene har allerede solgt konferansedelen av hotellet til Pre-Camp – som produserer isolerte «spikertelt» til bruk på campingplasser. Pre-Camp har ifølge dem selv vokst ut av sine lokaler på gamle Meieriet på Tveiten. I tillegg har en lokal tømmermester på Bolkesjø kjøpt en garasje og ett hus. Selve hotellet blir med stor sannsynlighet revet når det er blitt ribbet til skinnet – for å gjøre plass til boliger og flere hytter.

– Vi så et potensial i eiendommen, men selve hotellet må dessverre rives slik vi ser det. Konferanseanlegget og et par av byggene (blant annet stabburet) er allerede solgt og etter at innmaten er solgt vil vi omregulere området til boligformål og fritidsboliger. Det er planen i grove trekk, sier Torleif Søreide.

– Dere har invitert folk til å komme og by på ting de finner bruk for. Rått og råte og rubb og stubb?

– Ja, i prinsippet er alt som er løst til salgs. Persienner, lamper, servanter, alt ting.

– Hvordan har responsen vært?

– Vi har ikke annonsert i det hele tatt, men det har vært bra trøkk. Det har gått på folkemunne at vi har åpnet for salg. Det har enn så lenge dreid seg om mindre ting som folk har kjøpt, men vi vil nok rette oss mot større oppkjøpere etter hvert – når vi skal selge de store tingene som bad, vinduer og dører. Da monner det litt.

– Hva finner folk hvis de tar turen?

– Senger, møbler, kjøleskap, minibarer, dekorasjoner, lamper, kjøkkenutstyr – stort sett alt som er i et hotell. Hva med en bardisk, sier Søreide og smiler.

Morgan Kane-serie

I tillegg finnes det en haug med tv-er fra de 175 rommene. Ikke flatskjermer riktignok, men funksjonelle uansett. Det var også på et rom på Bolkesjø Kjell Hallbing satt og skrev alle sine Morgan Kane-bøker. På det rommet finnes en komplett innbundet kolleksjon av bokserien.

– Er den solgt?

– Nei, og jeg vet ikke helt om akkurat den blir solgt. Vi får se hva vi gjør. Jeg aner ikke hva serien er verdt, men vi fikk samlingen av Hallbing, sier Søreide.

Et godt tips for folk som vil på «skattejakt» er å ta med lommelykt. Hotellet er bekmørkt.