Gå til sidens hovedinnhold

Disse skal legge Skandinavia under seg

Artikkelen er over 3 år gammel

NOTODDEN: Selskapet PTOffice satser på at appen deres blir den ledende i Norden.

Etter to års utvikling lanserte PTOffice denne uken en webapplikasjonen som samler alle nødvendige verktøy for den personlige treneren i en og samme programvare.

Målet er hårete nok – at PTOffice skal være den ledende på markedet for personlige trenere og deres kunder i hele Skandinavia.

Utviklet lokalt

Ifølge utviklerne skal personlige trenere spare tid ved bruk av ferdige treningsprogram, kostholdsplaner, effektive løsninger for loggføring, progresjonsvisning og kundeoppfølging. Kunden vil ha all nødvendig informasjon på sin telefon med direkte dialog til sin personlige trener med en egen chat-funksjon. Løsningen egner seg både til fysiske treningstimer og såkalt online coaching.

Programmet er utviklet lokalt på Notodden av personlig trener Lasse Svanlund og Brandingbox AS.

– Vi har jobbet med dette i snart to år og det er utrolig spennende å kunne lansere dette til det norske markedet, sier Lasse Svanlund.

Han opplyser at «vi lanserer først i Norge, men målet er å bli den ledende aktøren i Skandinavia».

PTOffice påstår at appen deres vil gjøre oppfølging av kunden mye enklere og mer effektiv. Måling av resultater og progresjon er en viktig del av programvaren og kundene vil ha direkte tilgang til all informasjon og planer direkte på sin telefon.

Større enn ventet

– Dette har vært et meget spennende prosjekt å være med på. Vi må innrømme at prosjektet utviklet seg til å bli mye større enn vi forutså, men det viser også at vi kan være med å utvikle nye prosjekter fra idé til det endelige produkt, sier Haakon Hartvedt i Brandingbox AS.

PTOffice sier produktet er skreddersydd for den personlige trener og dens kunder og at det egner seg godt for treningssentra med flere personlige trenere og treningsveiledere. 

– I tillegg tror vi at PTOffice kan benyttes i de fleste idretter som har fokus på trening og kosthold. Treningsprogrammene er enkle å lage, tilpasse og følge. Alt er illustrert med bilder og videoer av øvelsene. Når man gjennomfører en treningsøkt registrerer utøveren mengde, repetisjoner og kommentarer. Her kan PTOffice følge opp med å justere treningen fra dag til dag slik at treningen blir tilpasset utøverens eget nivå og formkurve, heter det i lanseringsmaterialet.

PTOffice inneholder ifølge Hartvedt og Svanlund unike løsninger for kostholdsplanlegging og tilgang til ferdige kostholdsplaner. Programmet byr også på forslag til matretter og oppskrifter. Planene regulerer kostholdet basert på fett, karbohydrat og protein.

– Vi samarbeider med ledende kostholdsveiledere og landets beste personlige trenere og programvaren vil være under kontinuerlig utvikling slik at vi skal være det beste produktet på markedet, sier Hartvedt og Svanlund.