Appen som skal forandre verden – når det gjelder å finne jobb

NOTODDEN: Høsten 2019 lanseres appen «AIJOB» – en app som gjennom kunstig intelligens skal sette en helt ny standard for muligheter i arbeidslivet. Det hele er bygget opp som et spill som skal gjøre det moro å søke jobb.

DEL

Det er kompetansehevingsbedriften Idea kompetanse som står bak lanseringen av den kommende appen. Med seg på laget har de fått det amerikanske Silicon Valley-baserte selskapet Eightfold – som sitter på dataløsningene som skal til for å endre måten man skaffer seg jobb på. Appen skal gi brukeren en mer personlig jobbmatch.

Som eksempel brukes et jobbtilfelle fra virkeligheten – der en saksbehandler gjorde hele jobben. En jobbsøker hadde mye på CV-en, men var egentlig bare interessert i fjellklatring. Han endte opp som stillasarbeider.

Skal være moro

Avdelingsleder ved Idea, Silje Brokke, sier det nye jobbmatchverktøyet skal bli noe mer enn bare en CV i en database.

– Jobben vi veiledere gjør i dag er veldig manuell. Vi prøver å få frem egenskapene til folk, alle har gode evner man kan bruke i en jobb – det gjelder bare å finne dem. Vi håper denne AIJOB-appen – som er en veldig avansert robot – vil hjelpe oss med dette. Her skal alt med, utdanning, interesser, tidligere jobberfaring, om man har bygget noe på fritiden sin eller leder et fotballag, sier hun.

Den nye teknologien som skal tas i bruk i august har som formål å få flere i jobb, men det er vektlagt at det skal være gøy og moro å bruke appen.

– Den er derfor bygget opp nesten som et spill. Det er en egen avatar i appen som brukeren kommuniserer med og som innimellom også kommer til å spørre spørsmål. Man samler også poeng ved å ta ulike kurs. Det man gjør er å bygge en profil. Appen skal være morsom og lett å bruke. Et senter for utvikling for brukeren, som gjøre alle prosesser raskere, sier Brokke.

Virker kjempespennende

Håkon Aspaas er en kandidat for å ta appen i bruk.

(saken fortsetter under bildet)

GJØR MER: - Det virker som om appen vil fange opp litt mer enn det tradisjonelle systemet gjør, sier Håkon Aspaas.

GJØR MER: - Det virker som om appen vil fange opp litt mer enn det tradisjonelle systemet gjør, sier Håkon Aspaas. Foto:

– Jeg vet ikke så mye om appen enda, siden den ikke er ferdig, men det virker kjempespennende. Det virker også som om den vil fange opp litt mer enn det tradisjonelle systemet gjør. At faktiske interesser kan ha noe å si i jobbsammenheng. Det virker veldig fremtidsrettet dette. Jeg ser mange muligheter, sier han.

Det er for øvrig brukeren selv som eier informasjonen sin i appen.

Den nye metoden

Tore Haukanes er ansatt som daglig leder av AIJOB og han sier appen skal finne ut hvem som trenger deg og hva ditt potensial er. Sammen med innlagte CV-opplysninger – og alt annet du som bruker ønsker å legge inn av fritidsinteresser og verv – skal ende opp med en jobbmatch.

Det er brukeren selv som styrer hvor man vil søke jobb.

– Arbeidet startet i desember 2017 og Innovasjon Norge har gitt oss støtte til å utvikle dette verktøyet. Vi har flere samarbeidspartnere og valgte amerikanske Eightfold som utviklerplattform fordi de allerede hadde utviklet løsninger. Målet er at AIJOB skal bli den nordiske måten å søke jobb på, sier Haukanes.

Frem til høsten skal man kjøre flere testperioder. Jobbmatchingen baserer seg også på tusenvis av CV-er i ulike bedrifter, men alt skjer anonymt.

Forutser neste jobb

Under en workshop på Idea tirsdag var Jason Gray fra Eightfold til stede.

(saken fortsetter under bildet)

KUNSTIG INTELLIGENS: Jason Gray og det amerikanske selskapet Eightfold står for den tekniske kompetansen i prosjektet.

KUNSTIG INTELLIGENS: Jason Gray og det amerikanske selskapet Eightfold står for den tekniske kompetansen i prosjektet. Foto:

– Dette handler om å skaffe folk som ikke kommer seg inn i jobbmarkedet – eller ikke vet hvordan man kommer seg dit – en jobb. Og vi skal bruke deres egne evner for å klare det. AIJOB skal med 90 prosent sikkerhet fortelle brukeren hva deres neste jobb vil bli. Systemet vil gi lavere kostnader for dem som ansetter og de vil kunne gjøre det på kortere tid enn i dag. Det vil også bli et større mangfold å velge i for bedrifter, sier han.

– Målet er å finne riktig person til de riktige folkene til riktig tid.

Artikkeltags