– Det varmer at vi bryr oss så inderlig i en tragisk sak som har rammet en familie som var seks, nå sitter de fem tilbake, sier naboen i Tinnebyen som ikke ønsker å stå fram fordi han bare ønsker fokus på innsamlingsaksjonen for den så hardt rammede familien som mistet tre år gamle Axelia da hun ble påkjørt av familiens egen bil sist onsdag.

Den vesle jenta døde av hodeskadene. I løpet av søndagen har både Nettavisen og VG tatt saken som handler om et helt lokalsamfunn som slår ring rundt den hardt rammede familien.

Les også: Axelia (3) mistet livet i tragisk ulykke. Nå slår gode hjelpere ring om ulykkesrammet familie 

Så ufattelig trist

– Denne saken er bare så ufattelig trist og har gjort så sterkt inntrykk på hele lokalsamfunnet. Naboer, ex-naboer, nær familie av den rammede familien og venner av familien tok initiativet til det som er ment som en håndsrekning, sier naboen som er oppriktig rørt av den medfølelsen så mange har vist ved å støtte aksjonen.

Siden klokka 08.00 i morges har ytterligere 216 pesroner bidratt til aksjonen. Tallet av bidragsytere er nå oppe i 1655. Beløpet har siden i morges steget med 100 559 kroner.

Ny bil skal skaffes

– Det primære målet vårt har vært å skaffe familien ny bil. Alle skjønner at familien ikke kan bruke ulykkesbilen og at de helst vil få den bort. Familien er ikke godt situert og i denne tragiske situasjonen kan vi hjelpe dem til å skaffe seg en ny, sikker bil. Faren i huset har holdt den gamle bilen i gang ved å skru og skru. For ikke lenge siden dro familien på seks på biltur. Nå sitter de sønderknust igjen og er fem, sier naboen, som takker alle for at de bryr seg så inderlig og at de viser respekt ved å la familien få ro og disponere tiden slik de selv vil.

– Får vi penger til overs, slik det nå ser ut, skal dette gå til å få avsluttet prosjekter i hjemmet deres som ikke er avsluttet. Sammen ønsker alle som bidrar å strekke ut en hånd til familien som er i en situasjon alle skjønner smerten av, sier naboen.

Kjent i landet

Lokalsamfunnet svarte spontant på invitasjonen fra initiativtakerne. Etter bare en time var det 60 000 kroner på kontoen. Klokka 18.00 lørdag sto det 140 000 på kontoen og klokka 08.00 søndag sto det hele 306 550 kroner på kontoen. Klokka 18.30 i går var det kommet inn 373 199. Søndag klokka 22.30 er tallet altså 407 109 kroner. Innsamlingsaksjonen skal vare i 28 dager til før strek settes.

– Vi har et varmt lokalsamfunn og vi ser også at det kommer inn penger på innsamlingskontoen fra flere steder i landet. Denne tragiske saken har opprørt mange, og sammen kan vi bidra litt, sier naboen, og takker alle som bryr seg.

- Jeg vet hvor sønderknust familien er, og det er helt nødvendig at de får ro fra presse og de ønsker kontakt med familien. I så måte har aksjonen en verdi fordi man på den måten kan si fra til familien at de bryr seg, sier naboen.