«Hjelp Axelias familie videre» heter innsamlingsaksjonen som er dratt i gang av naboer, venner og kjente til den hardt rammede familien som mistet sin tre år gamle datter i en ulykke onsdag. Lille Axelia (3) døde av hodeskadene da hun ble påkjørt av famiiens egen bil ved hjemmet.

166 550 på 12 timer

Klokken 18.00 etter bare få timer på Facebook hadde den spontane hjelpeaksjonen direkte fra hjerterota og masse tårer i lokalsamfunnet, kommet opp i 140 000. Nå vel 10 timer senere har beløpet kommet opp i 306 550 kroner. Hele lokalsamfunnet forstår at familien ikke makter å bruke deres egen ulykkesbil og målet med aksjonen er å kjøpe ny bil til familien og sørge for at hjemlige prosjekter hos dem også skal bidra til at de får avsluttet dem.

Initiativet kommer fra naboer, tidligere naboer, venner og kjente av familien i og utenfor bydelen hvor familien bor.

Fikk henvendelser

– Jeg fikk henvendelser fra flere hold også slektninger av familien som alle ga uttrykk for at det faller svært vanskelig for familien å ha ulykkesbilen i bruk. Det er masse følelser i denne saken hvor familien mistet sitt barn på en så trist måte i eget hjem da hun ble påkjørt, sier naboen som ønsker å være anonym slik at det kun er fokus på innsamlingsaksjonen.

– Jeg opplever det som fint at det både fra lokalsamfunnet og mennesker utenfor vårt lokalsamfunn viser medfølelse for familien som nå sitter igjen i bunnløs sorg etter at det verst tenkelige har rammet dem. De er knust, men må videre. Vi forsøker å hjelpe dem litt, sier naboen.

Mange henvendelser

Naboen understreker at innsamlingsaksjonen er satt i gang med aksept fra familien som nå har det fryktelig vond. Det var en familie på seks, nå er det fem igjen. Det gjør så fryktelig vondt for oss alle, sier naboen.

- Det er flott at så mange bryr seg. Penger er egentlig uvesentlig i en slik situasjon, men alle forstår at familien trenger en håndsrekning. Får vi penger til overs etter at familien er skaffet bil, skal pengene brukes til å hjelpe familien til å få fullført prosjekter de har innvendig i huset sitt. Vi ønsker å bidra til at de skal lettes for andre bekymringer i den vanskelige situasjonen, sier naboen.

- Det er også flott at mange har henvendt seg til oss som har tatt dette initiativet. Folk bryr seg virkelig i denne så tragiske saken, sier naboen.

Slik kan du bidra

Link til aksjonen

Les hva initiativtakerne skriver på nettet:

”Mareritt”

Noen ganger er det eneste ordet som kan beskrive livet.

Nå er livet slik for en familie på 5 her på Notodden. En familie som inntil onsdag 9.8.17 talte 6 medlemmer.

Den siste til å ankomme livet ble den første til å forlate det.

Omstendigheter ikke ett eneste menneske ville vært i stand til å kontrollere, førte til at familiens 3 år gamle lille gulljente Axelia, døde etter påkjørsel av familiens egen bil.

En ulykke så meningsløs og ufattelig, en ulykke der det ikke eksisterer ”skyld”. En ulykke der alle tilfeldigheter og faktorer samarbeider om å frembringe verst tenkelig utfall.

Jeg tror ingen kan sette seg inn i hva de nå går igjennom, men jeg tror alle kan se hvordan dette er noe av det verste, om ikke det aller verste, et menneske kan oppleve.

Tilbake sitter en familie ord ikke kan beskrive hvordan har det. En familie som allerede har måttet tåle mye mer enn de aller fleste har måttet tåle. Veldig mye mer.

En familie som har klart å vokse seg sterk og full av kjærlighet, selv om livet har servert motgang i jevne strømmer. En familie svært mange av oss i nærheten har fått føle hjelpsomheten til. En familie hele lokalmiljøet kjenner og har et forhold til.

En mor som inkluderer alt og alle på daglig basis, og hvis hage daglig er full av barn fra nabolaget. Som interesserer seg for alle og lytter til alle. Som har kjærlighet å gi til alle levende vesener, om det er på 2 eller på 4 bein.

En far som bruker mesteparten av tiden på å hjelpe de rundt seg. Rett som det er har vi fått hjelp med tekniske ting med bilen vi ikke klarer selv. Males, bygges eller repareres det, står han klar med verktøy og klør etter å hjelpe. Mangler vi verktøy er det bare å låne.

3 storesøstre som alle er forskjellige, men som deler en ting; omsorg for familien og kjærlighet til sine nærmeste. Mest av alt deler de nå sorgen og savnet etter lillesøster som aldri skal få vokse opp.

De siste 2 månedene har faren hatt familiens bil stående i lånt garasje. Mesteparten av fritiden i disse 2 månedene har gått til å sette i stand en bil de fleste ville ha gitt opp. Reparert til en stand som med letthet passerer teknisk kontroll. Alt med egne hender, med nulltoleranse for slurv og med et resultat jeg tror ville imponert enhver bilkyndig.

Bilen ble akkurat klar til familiens årlige uke med bilferie.

De 6 på tur.

Det er i skrivende stund 1 uke siden de kom hjem. En uke etter de sprudlende kom hjem, raser livet sammen og familien blir ett uendelig verdifullt medlem fattigere. Bilens rolle i dette gjør at den ikke lenger kan brukes.

Som mange andre familier som har møtt mye motgang, er økonomien til tider trang. Det å skaffe en ny bil er ikke noe man nødvendigvis kan klare på strak arm. Enda mindre nå som familien er i fritt fall og fokus må være på å holde hverandre oppe, prøve å komme seg til neste dag, neste time, neste minutt.

Vårt store håp med denne aksjonen er at familien skal få mulighet til å skaffe seg en bil som trygt frakter de dit de vil. En bil som går uten at far må ligge i lys fra arbeidslamper utenfor huset på høstkvelder for å få den klar til dagen etter. En bil som er så trygg at den ikke bidrar til flere bekymringer i livet til en familie som har fått se livets skyggeside mer enn noen familie fortjener.

«Mange elver små, gjør stor å» sies det. Ingen skal føle at man må gi mer enn man makter. Ingen skal føle at de gir for lite. Om man ikke har mulighet til å gi penger, er det svært verdifullt om man allikevel kan dele innsamlingen videre.

VIKTIG. Navnet dette initiativet står under er ikke mottaker av innsamlede midler. Alle midler vil gå uavkortet til den rammede familien. Initiativet gjøres i samarbeid med nær familie.

Alle slags spørsmål er velkomne og vil bli besvart, heter det fra initiativtakerne.