Det kommer fram av tiltalen som nå er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten. Ifølge tiltalebeslutninga fra Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud, stakk 22-åringen Frode Sanni gjentatte ganger i hals- og nakkeregionen med kniv. Han skal deretter ha brukt både kniv og øks til å hogge hodet av drapsofferet.

– Brukte steroider

Drapet skjedde cirka i 14.50-tida lørdag 3. desember i fjor. Som tidligere omtalt i TA og andre medier, var drapsofferet Frode Sanni (42) snekker og fast kunde hos Maxbo på Notodden, hvor 22-åringen var ansatt. Noen få andre ansatte, kolleger av drapsmannen, var til stede i forretningen da drapet skjedde inne på trelastlagerets pauserom.

Hjemme i 22-åringens bolig fant politiet seks brukerdoser LSD og 23 tabletter som inneholdt virkestoffet klonazepam. Foruten om dette, fant de anabole steroider, i form av ni hetteglass på 10 milligram hver, samt 332 tabletter.

Tidligere har det kommet fram at 22-åringen brukte anabole steroider i tida før drapet, og ifølge tiltalebeslutninga skal han ha brukt anabole steroider i tidsrommet fra mars i 2016 og fram til dagen drapet skjedde. Han skal ha kjøpt 7500 milliliter anabole steroider på internett 2. februar i 2016.

Snart opp for retten

I tiltalen opplyses det at det tas forbehold om å legge ned påstand om forvaringsdom med en tidsramme på 18 år.

Førstestatsadvokat Anne Margrete Katteland skal være aktor i saken.

– Tiltalte er funnet strafferettslig tilregnelig, men jeg har tatt forbehold om at det kan bli nedlagt påstand om forvaring, så det vil jeg vurdere i løpet av rettssaken, sier Katteland.

Hun sier at det foreløpig ikke er satt noen dato for rettssaken, men hun sier at den trolig kommer opp innen seks uker.

Rettssaken skal gå i Aust-Telemark tingrett på Notodden. 22-åringen, som fortsatt sitter varetektsfengslet, skal forsvares av osloadvokat Morten Furuholmen.