Kåringen gjelder for 2005, men det var i går hederen ble delt ut. Norsjø Ferieland er en av 90 campingplasser i Norge som ligger inne på den såkalte Topp-camping-lista. Nå er de kåret til den aller beste av dem, og dermed best av alle. Et av de viktigste kriteriene for i det hele tatt å komme på lista er at caravanistene blir godt mottatt av vertskapet, har spesielt godt renhold og trygge forhold for barn.

DEN FLOTTESTE

Det er Torstein Lindheim og Magne Gaara som eier og driver Norsjø Ferieland. På papiret. Men de fleste er enig i at det er Kari Schia Gaara som holder de begge i ørene slik at det ikke tar helt av. Lindheim og daglig leder Gaara er nemlig kjent for å ta litt av når de ivrer for noe. Det var presidenten i NCC, Kjell-Petter Kolberg, som overrakte diplomet til de driftige herrene.

- Det å være en Topp-camping-plass er noe helt spesielt. De fem inspektørene våre sjekker campingplassene kontinuerlig og kravene til renhold, fasiliteter, natur, imøtekommenhet og barneforhold er høye. Det å få det til kommer ikke av seg selv, sa Kolberg.

Før han tok helt av selv. Han hadde aldri personlig vært på Norsjø før i går og hadde mange lovord å komme med.

- Dette er en ren idyll. Norsjø Ferieland oppfyller kriteriene våre med glans og dette er faktisk den flotteste campingplassen jeg har vært på noen gang. Tilbakemeldingene fra våre medlemmer er at vertskapet er fantastisk og at hele stedet er svært veldrevet.

VELVILLIG KOMMUNE

Magne Gaara var mer enn glad for bestemannspremien.

- Ambisjonen i år var å ikke ha noen ambisjon. Vi har bygget og utvidet hvert år i 13 år, men dette var likevel den beste pressekonferansen jeg har innkalt til. Vi har hele tiden kjempet for å være blant de beste og skal jeg være ærlig så er det jammen fortjent også, sier han. Det siste med latterdøra på vid gap.

Gaara vil gjerne takke Sauherad kommune som har gjort campingplassen til det den er.

- Den indirekte årsaken til at vi har det produktet vi har i dag, er en velvillig kommune. Den har snudd seg rundt når vi har bedt om det og det har bare vært godvilje å spore når vi sprellemenn på Norsjø setter i gang med noe. Vi har et veldig godt samarbeid, sa Gaara.

Norsjø Ferieland har 330 vogn/telt-plasser og 30 hytter. Over 100 familier er helårsleieboere og i fjor hadde de tett opp mot 40 000 gjestedøgn i løpet av sesongen.