– Jeg vet ikke om andre vandrerhjem i Norge som har egen spaavdeling, sier en fornøyd Peter Van Heerebeek. I ei uke har Claudia Tveråen Næs drevet salong i et av rommene hans.

– Kundene så langt har vært veldig fornøyde, de sier det er et fint lokale, sier Tveråen Næs, etter første uke i nye lokaler.

Kort vei til jobb

Dempet belysning, tente talglys, en nyoppredt behandlingsbenk og alskens skjønnhetsprodukter gjør Claudias hudsalong til en tilsynelatende vanlig salong. Den store forskjellen er at det er rom nummer ti på et vandrerhjem.

– Det fungerer veldig greit å ha det her. Det er bra tilrettelagt for å lage avtaler også er det kort vei hjemmefra. Jeg bor like over gata, smiler Claudia.

– Krever pågangsmot

Hun har drevet salong på flere steder etter endt hud- og kroppspleieutdanning på Tangoakademiet i Porsgrunn.

I 2011 startet hun opp en salong sammen med ei venninne som drev gave- og interiørbutikk i Lunde. Etter et par år flyttet hun driften til Gullbring kulturanlegg i Bø. Stor etterspørsel i Lunde gjorde at hun returnerte, og startet opp i sitt eget hus.

– Det krever pågangsmot og mye markedsføring når en starter opp. Spesielt på landet. Alle er ikke like flinke til å unne seg hudpleie her, men det går seg til når de blir kjent med meg.

Scrapgjennombrudd

Det var tidligere i sommer at hun fikk tommelen opp fra van Heerebeek og Lunde vandrerhjem. Han er strålende fornøyd med å ha Claudia på plass.

– Det er et fantastisk med hudpleiesalong her, sier nederlenderen, og fortsetter:

– Vi oppdaget hvor populært tilbudet var da vi hadde «scrapsyketreff» her i fjor og forfjor. Vi hadde en reklameplakat for Claudias hudsalong i resepsjonen og det var vel ti, tolv stykker som bestilte time. Det blir et kjempetilbud for våre gjester.

Salongen har allerede en rekke faste gjester. For det meste er det damer fra 30 år og oppover. De kommer for å få ansiktsbehandlinger, massasje, samt bryn og vippebehandlinger.

– Folk føler ikke like stort behov for velvære når det er sol og sommer. Høysesongen begynner nå når det blir litt mørkere, avslutter Tveåren Næs.